You are here: Home > Fesztivál > Mangalicafesztivál a belvárosban

Mangalicafesztivál a belvárosban

Míg néhány éve afféle úri hóbortnak tűnt a göndör szőrű sertések húsáért rajongani, mára már köztudottá vált, hogy ez a zsírral gondosan átszőtt hús olyan ízeket rajt magában, amely valóban tud egyfajta függőséget okozni.

A mangalica érték

A különleges minőségű húshoz külön fesztivál is dukál, amiből most hétvégén, 2020. február 7-9. között már a negyvenediket rendezik meg a budapesti Szabadság téren. A mangalicából készített termékek széles skálája mellett élőállat bemutató is lesz, illetve olyan programok, amelyek ezt a belvárosi piacozást alaposan összemixelik a fesztiválhangulattal. Jó tudni a vásárlóknak, hogy itt nincs szemfényvesztés, garantáltan mangalicából készült termékeket vásárolhatunk, mivel csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült áru lehet jelen a rendezvényen.

A mangalica mellett a hazai kistermelők (sajt-, házi lekvár-szörp-, méz-, olaj- és fűszerkészítők) a fesztivál termelői piactérén kínálják termékeiket, így téve teljessé a piacozás élményét.

mang1

Mangalica reggel-délben-este

A fesztiválon nem csak a kamra feltöltésére van lehetőség, hanem ott, helyben is megkóstolhatjuk a mangalicát, lesz helyben sült egész malac, a klasszikus disznótoros ételek, a legmodernebb technológiával rendelkező food truck-okban készülő mangalica street food fogások, azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható menükben szintén megtapasztalhatják a vendégek, hogy mitől más a mangalica. Amihez persze egy kis pálinka is dukál, ezt a fesztivál pálinka udvarában kóstolhatják meg a fesztiválra érkezők.

Bemutatkozik a fekete sertés

Bizony, az eddigi három mangalicafajta mellé felsorakozik egy feledett, de létező negyedik, a fekete is, amely nem csak kacsa, hanem valódi, államilag elismert malac, 2019 tavasza óta a negyedik mangalicafajtaként tartják számon.

mang2

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.