You are here: Home > Könyvről > Vega

Vega

Jamie-ben talán az az egyik legszimpatikusabb, hogy képes megújulni, tanulni a születendő trendekből, ha nem is mindegyiknek az élére állni, de az adott tematikában valami figyelemreméltót, a közönség számára használhatót alkotni. Ilyen az új könyve, a Vega is.

vega_v

Az időszerű, közérthető, a megszokott Jamie-stílusban, a maga valós lazaságával, könnyedségével összeállított receptválogatás jó bevezetője lehet bárkinek egy zöldségekkel gazdagított étrend elsajátításához, ahhoz, hogy a húsalapú étkezését – ha nem is felváltsa – de láthatóan átalakítsa. A szöveg és a kép most is inspirál, a recept megjelenítésben ott vibrál, hogy igen, kedves olvasó, te is képes vagy ez így, ebben a formában elkészíteni.

A húsmentesség nem megy semminek a rovására, sőt a könyv remek példája annak, hogy hogyan lehet a húshangsúlyos európai gasztronómia és a zöldségeket olykor igen furcsán kezelő hagyományos angol konyha mellett megvillantani a zöldségekben rejlő valós potenciált, szerethetővé tenni, főfogássá nemesíteni ezeket a sokak által csak köretként használt alapanyagokat.

A receptek összetevői nincsenek túlspilázva, de széles spektrumon mozognak, és a leírás is pont annyira közérthető, hogy ne legyen szájbarágós.

A recepteknél megjelennek a tanácsok, helyt kapnak a vegetáriánusoknak, vegánoknak szóló helyettesítési javaslatok, plusz teljes táblázatban kutathatjuk a készített fogásokra vonatkozó beltartalmi értékeket.

A Tanácsok és Ötletek rovat – bár a könyv végén szerepel – annyi hasznos információt ad át közérthetően, hogy sokkal jobb, ha a főzés előtt, afféle bevezetőként átolvassuk.

Zöldségre fel!

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.