You are here: Home > Termékekről > Ugye hozol haza egy üveg bort?

Ugye hozol haza egy üveg bort?

Nem tudom, hogy melyik családban milyen a dinamika, de nálunk rendre estefelé derül ki, hogy a leggondosabb tervezés mellett is ez, az vagy amaz éppen kimaradt a beszerző körútjaink során. Ilyenkor mennek az életmentő üzenetek az épp még úton levőknek, hogy legyenek szívesek bepótolni a hiányt.

Igen ám, de a már hazafelé autózó férjem például ilyenkor már nem szívesen megy be egy nagyobb boltba, ahol macerás parkolni, majd nincs százas a kocsiba, majd fél óra fellelni a kért tételt. Éppen ezért szeretem nagyon az OMV kutak miniboltjait, ahova nem kihívás bekanyarodni, az alapokból könnyen szerezhetünk jó minőségűt, és mostantól már akkor se leszünk bajban, ha épp valamilyen minőségi borra van szükségünk, hiszen az OMV új borkoncepciója szerint nem csak tankolni és enni érdemes a kutakon, hanem egy kevés időt szánni a gondosan összeállított borszortimentre, amely a kutak méretétől függően változik.

Össze is kóstoltuk a kínálatban lévő fogásokat a borszortiment egyes tételeivel. Nagyon jó kis párosokat lehet összeállítani!

Össze is kóstoltuk a kínálatban lévő fogásokat a borszortiment egyes tételeivel. Nagyon jó kis párosokat lehet összeállítani!

A most kialakított szortimenthez Szik Mátyás sommelier segítségét kérte az OMV, hogy a kínálat idomuljon a kereslethez, és emellett felkeltse a még szunnyadó igényeket is. A tételek kínálatba történő beemelésénél szempont volt a magyarországi borrégiók bemutatása, a kisebb igényes pincészeteknek való lehetőség a bemutatkozásra, a nemzetközi kínálatból is szemezgetnek a fogyasztók edukálása miatt.

A legkedvesebb szendvicsem: kacsamájas briós (remélem örökre a kínálatban marad)

A legkedvesebb szendvicsem: kacsamájas briós (remélem örökre a kínálatban marad)

Ennek jegyében született meg a hónap bora, amelynek keretében külön fókuszba helyeznek egy-egy tételt, májusban a Kislaki pincészet Vitéz nevű Cabernet Sauvignonja volt porondon, míg júniusban az új-zélandi Yealands Sauvignon Blanc lesz a hónap tétele.

A borválaszték bővülése mellett az OMV gourmet kínálata ugyancsak megújult. Május közepétől kiteljesedik a kínálat, az édesszájúaknak külön öröm, hogy Palágyi Eszter desszertjei is elérhetők a töltőállomásokon. Az újraálmodott két klasszikus a hazai ízek jegyében született. Az Eszter-házi sütemény alapja egy diós linzermorzsa, amelyet vanília és mogyorókrém, grillázs, valamint csokoládés pattogós cukorka egészít ki. A házi almás pite linzermorzsáját vaníliakrém, almaragu és házi baracklekvár teszi teljessé.

Egy jellem vagyok, nem ettem meg mind a két adag sütit, pedig.... Ne hagyjátok ki!

Egy jellem vagyok, nem ettem meg mind a két adag sütit, pedig…. Ne hagyjátok ki!

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.