You are here: Home > Termékekről > A stílusos kávékapszula új élete

A stílusos kávékapszula új élete

Anya mindig azt mondja, hogy a kor haladtának biztos jele az, hogy ami tegnap még boldoggá tett, azt már ma kevésnek érzem. Ez azért – valljuk be – elég sarkos megfogalmazása az ízlés finomodásának és annak, hogy idővel a minőség egyre nagyobb hangsúlyt kap az életünkben, de tény és való, hogy a kávéhoz nekem a letisztult külső jegyek is kellenek, a beltartalom mellett ebben egyre igényesebb leszek.

tip1

Éppen ezért is örülök neki annyira, a Nespresso harmonikus kapszulái anyagukban és színükben is visszaköszönnek egy-egy újrahasznosított termékben. A cég ugyanis elkötelezett híve az újrahasznosításnak, 2012 óta gyűjtik vissza a kapszulákat, 2017 óta nem csak az üzletekben adhatjuk le, hanem a futároknak is a kezébe nyomhatjuk a használt kávékapszulákat. Jelenleg 98%-nyi kapszulát tudnának visszagyűjteni a felhasználóktól, azaz ha mindenki venné a fáradtságot és a háztartási valamint horeca/irodai szektor is szelektíven gyűjtené a kapszulákat, akkor még több újrahasznosított termék születhetne az alumínium kapszulákból és még több komposzt a kávézaccból.

tip2

Amit jó látni, hogy amíg az újrahasznosítási törekvése a cégnek globális, addig ennek megvalósítása részben lokális, ugyanis nálunk, helyben dolgozzák fel az elhasznált kapszulákat és idén egy magyar – igaz, nemzetközi hírnévnek örvendő – céggel kooperálva született új csoda, kvázi a szemétből.

tip3

A Tipton Eyewear nem ma kezdte a pályafutását, a főleg bakelit lemezekből készített szemüvegkereteiről híres cég most már 16 mm-es filmből szintén készít kereteket (többek között Banderasnak) és az együttműködés keretein belül elhasznált kávékapszulákból is. A Lenny Kravitz és Elton John által is kedvelt kézműves szemüvegeket gyártó csapat egyedi kereteket tervezett a Nespresso számára és a cég négy kedvelt kapszulájának színében készítette el. A Kazaar, Dharkan, Roma és Livanto kapszula színeiben pompázó keretek napszemüvegnek és hagyományos szemüvegnek is hordhatók. Jelenleg nem kapni őket a Tipton márkaboltjában, de ahogy a tavalyi bemutató termékét, a Victorinox bicskát már több színben is beszerezhetjük, úgy azt gondolom, ami késik, nem múlik.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.