You are here: Home > Termékekről > Ne dobd ki a Nespresso használt kapszuláit, hanem gyűjtsd!

Ne dobd ki a Nespresso használt kapszuláit, hanem gyűjtsd!

Szép, színes, használt, ki ne dobd!

Használtok kapszulás kávét?

Foglalkoztatok már azzal, hogy mi lesz az elhasznált, felhasznált kapszulákkal?

A Nepresso igen.

Amikor sok évvel ezelőtt a Nespresso megalkotta prémium minőségű, kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon. Kiváló tulajdonságai miatt a vállalat az alumíniumot választotta alapanyagként, mivel egyrészt tökéletesen védi a kávét a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől, azaz megőrzi a kávéőrlemény frissességét egészen a felhasználás pillanatáig. Másrészt környezetbarát, mivel az alumínium korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

Ezen a nyomvonalon haladva a Nespresso célul tűzte ki, hogy 2020-ra világ szinten a kapszulái újrahasznosítási kapacitását a jelenlegi 75%-ról 100%-ra emeli. Ennek a célnak a megvalósításához viszi közelebb őket és tesz minket még környezettudatosabbá a most bevezetett újítás, azaz, hogy nem csak a Nespresso boltjaiban adhatjuk le az összegyűjtött használt kapszulákat, hanem az új kapszulákkal érkező futár gondjaira is rábízhatjuk. Lakjunk bármerre az országban.

A visszagyűjtött kapszulák újrahasznosításából pedig számtalan csodás dolog születhet. Egyrészt ott a kávézacc, amit már nagyanyáink is a muskátli tövébe szórtak, s most is gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően válhat belőle jó humusz, illetve az alumínium korpusz, maga a kapszula is számtalan új életet kezdhet.

nesv3

A használt kapszulák új élete, külön az értékes alumínium, külön a hasznos kávézacc

Egy látványos átalakulásnak mi is tanúi lehetünk, a Victorinox ugyanis már piacra dobta a használt kapszulákból készített elegáns zsebkését, sőt 2012 óta a Nespresso elkezdte az újrahasznosított alumínium-kapszulák használatát a PIXIE kávégépek esetében is, amelyek egyes oldalpanelei újrahasznosított kapszulákból készülnek. Tavaly a svájci Nespresso pedig elindította azt a teljesen logikus és kézenfekvő vonalat is, hogy a használt kapszulákból új kapszulákat készít, ennek eredményeként Svájcban már ilyen újrahasznosított kapszulákban árulják a Rosabaya Grand Cru kávéjukat.

nesv

Elegáns és környezetbarát megoldás, svájci minőségben

A kések és a kapszulák mellett a későbbiekben az is előfordulhat, hogy olyan Nespresso butikba térünk majd be, ahol maga a berendezés készül újrahasznosított kapszulákból.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.