You are here: Home > Termékekről > Afrika gyöngyszemei a csészénkben – itt vannak a Nespresso újdonságai

Afrika gyöngyszemei a csészénkben – itt vannak a Nespresso újdonságai

Igazán csábító külső és izgalmas beltartalom jellemzi az új Nespresso limitált szériás kávékat. A kávé eredetét kutató, a két jellegzetes kávéfajtát bemutató válogatás látványosan robbant bele a kissé szürkeségbe fúlt januárba. Szerencsére. Az érett gyümölcsös, friss virágos ízjegyekkel jellemezhető arabica és az édeskés, intenzív ízélményt adó robusta tökéletes indítás ehhez az évhez.

nessok

A két kávékülönlegességgel Afrikába utazhatunk, ahol felfedezhetjük a robusta és az arabica kávészemek őshazáit, történetét, ízelítőt kaphatunk az őket övező legendákból.

AZ ARABICA LEGENDÁJA
A kíváncsi kecskék

Az arabica legendája Etiópia ősi fennsíkjain, Kaldi, az ifjú kecskepásztor történetével kezdődik, aki egy délután az árnyékban ücsörögve őrizte kecskéit, mígnem a melegtől bágyadtan álomba szenderült. Ez alatt az állatok elkóboroltak a bozótban, ahol egy piros bogyókkal teli bokrot találtak, amiről eszegetni kezdtek. Amikor Kaldi felébredt látta, hogy a kecskéknek se híre, se hamva, gyorsan a keresésükre indult. Rájuk is lelt, amint vígan ugráltak a bokrok körül. Letépett egy bogyót, és ő is megkóstolta; neki is jókedve kerekedett, és ott, a kecskék mellett maga is táncra perdült. Arra járt egy szerzetes, és nem tetszett neki, amit látott. Elhatározta, hogy tűzre veti a gyanús bogyókat. Ám a lángok hatására a levegőt fenséges illatok töltötték meg. A szerzetes megbabonázva sepregette ki a szemeket a tűzből, és elmorzsolta, majd vízzel keverte össze őket – és így született meg a csodálatos ital, amit ma arabica kávé néven ismerünk.

A ROBUSTA LEGENDÁJA
Az egység köteléke

A robusta kávészemeket Ugandában egy szent, családegyesítő szertartás részeként alkalmazták, amelynek során kettévágtak egy kávégyümölcsöt, amiből mindkét család képviselője megevett egy-egy szem kávét. Ettől a pillanattól fogva a kávébab szelleme örökre összekötötte a két családot és utódaikat – életre szóló hűségben és barátságban.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.