You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Cose Nostre, a mi olasz életérzésünk

Cose Nostre, a mi olasz életérzésünk

A Nőkkel szeretjük a pizzát. Lassan 8 éve már, hogy Albániában rákaptak az igazi olasz pizzára és azóta nem lehet őket megvezetni holmi pizzaféleségekkel. Ennek egyrészt rettentően örülök, másrészt közepesen nagy problémát okoz, ha a Nőkre rátör a pizza iránti vágy. Az otthon sütés persze jó megoldás, de sajnos a háztartási sütők hőfoka messze alulmarad a pizzakemencéhez képest, így bármilyen klassz is a tésztám, bármennyire eltalálom a szószt és pont annyi feltétet pakolok rá, mint egy született nápolyi, a végeredmény messze elmarad a kívánttól.

cose1

Éppen ezért örülök minden egyes olyan helynek, ahol végre tisztességes pizzához lehet jutni. Az utóbbi években lett két bejáratott helyünk, ha épp nápolyi típusú, vékony tésztás pizzára vágyunk, de most belefutottunk egy olyan kis ékszerdobozba is, ahol a szicíliaiak vastagabb, a vékony tésztáshoz hasonlóan addiktív, de teljesen más módon szerethető tésztájára bukkantunk.

cose3

A Cose Nostre a bulinegyed szívében él, ott kínálja szögletes pizzáit a két ital között vándorló társaságoknak, a belvárosi felfedezőtúrán megéhező turistáknak és a hozzánk hasonló pizzafanatikusoknak. A hely kicsi, egy tucat bárszékkel megszórt két apró helyiség (pont, mint bárhol Rómában), ahol azonban nem csak helyben készített paradicsomszósszal megfejelt pizzákat kóstolhatunk, hanem kedvünkre válogathatunk az italok között is. A Cose Nostre ugyanis nem csak pizzában utazik, hanem afféle éjszakai életet is él, s míg nappal a kelt tésztákkal zsonglőrködik, addig éjjel már a gyakorlott mixer lazaságával a shakert pörgeti meg a bal válla felett. Az italválaszték meglehetősen széles, a belváros tarka közönségére szabva teljes palettán kínál szinte mindent. Ennek a mindennek szerencsére az olasz bitterek képezik a gerincét, ami külön örömet jelent számomra.

A Cose Nostre-ba érdemes betérni, ha egy-két-három szeletnyi jóféle pizzát kívánunk, ha szeretnénk megismerkedni a markánsabb jelenléttel bíró szicíliai tésztaalappal, ha szeretjük az olaszos feltéteket, s nem várunk mást a pizzától, mint amit valóban adnia kell és adni kíván, s akkor is érdemes a Cose Nostre felé venni az irányt, ha innánk valamit és ahhoz kompromisszummentes falatokra vágyunk.

cose2

 

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.