You are here: Home > Termékekről > Starbucks bajnokság és az ősz új ízei

Starbucks bajnokság és az ősz új ízei

Múlt héten Annával egy nagyon izgalmas eseménybe csöppentünk. A megnyitás előtt álló, dunai panorámával megáldott Starbucks üzletben tanúi lehettünk a kávéházlánc belső versenyének, pontosabban a verseny döntőjébe kaphattunk bepillantást.

Maga az esemény nem sokban tért el a különféle kávés versenyektől, volt latte art, cup tasting, de volt például olyan szituációs gyakorlat is, amely kifejezetten a Starbucks kínálatára, az általa nyújtott életérzésre volt kihegyezve. A város különböző pontjain lévő Starbucks kávézókból érkező fiatalokat a lelkes kollégák is elkísérték, meghallgatták a kiválasztott kávé történetét, lélegzetvisszafojtva figyelték, hogy hogyan kóstoltat, mit mesél a társuk, s vajon hogyan oldja meg a sokszor könnyűnek tűnő, de meglehetősen faramuci helyzeteket, amelyekben a képzelt vásárlók minden – kávéval kapcsolatos igényén – ki kell elégítenie.

A döntősök

A döntősök

Amíg ők versengtek, mi a páratlan Vigadó téri panorámát csodáltuk, lassan kortyolva hozzá a pattogatott kukoricás lattét és vártuk, hogy a mentorokból álló zsűri odaítélje a legjobb baristának az őt megillető jutalmat, amit végül Simárszki Tamás nyert, aki a díj mellett saját italkreációjával a közönség különdíját is kiérdemelte. A szakember ráadásul pont a versenynek helyt adó, vadonatúj, a Duna-parti Marriott Hotel aljában található Starbucks Promenade csapatába tartozik.

star2

Ezt a saját kreációt ti is elkészíthetitek, íme a recept:

Cold Brew Tiramisu Frappuccino

Hozzávalók:
2 dl cold brew/ hideg hosszú kávé
1 dl hideg tej
jég
vanília szirup ízlés szerint
karamell szirup ízlés szerint
tejszínhab
fekete csokoládé reszelék/ kakaópor / csokoládé öntet

Elkészítés:
Turmixold össze a hideg kávét, a tejet, valamint az azonos mennyiségű vanília és karamell szirupot a jéggel, oszd szét két 2 dl-es pohárban, majd fújd rá tejszínhabot, és díszítsd fekete csokoládé reszelékkel, kakaóporral vagy csokoládé öntettel.

Ha pedig inkább rábíznátok magatokat a Starbucks baristáira, akkor keddtől kérjétek a visszatérő Pumpkin Spice Latte-t vagy a szezon újdonságnak számító karamellizált Pecan Latte-t, amelyet a lágy karamell és a pekándió finom kombinációja tesz ellenállhatatlanná. A két ital Frappuccino verzióban is elérhető lesz, így a melegebb napokon sem kell lemondani az őszi ízekről.

star3

Kávés csendélet dél-koreai popikonnal, avagy Pumpkin Spice latte és Pecan latte

Kamaszokkal az élet Jó!  Lehet velük nagyokat kávézni ;)

Kamaszokkal az élet
Jó!
Lehet velük nagyokat kávézni ;)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.