You are here: Home > Fesztivál > World of Coffee 2017 Budapest

World of Coffee 2017 Budapest

A héten Budapesten kerül megrendezésre a világ egyik legjelentősebb kávés rendezvénye, ami nem csak a szűk szakma számára izgalmas, hanem nekünk, végfelhasználóknak, laikusoknak is. Bár alapvetően a gazdasági kapcsolatok erősítése a fő célja a BWT által szponzorált eseménynek, jó látni, hogy a nagy kávégépgyártók, a világcégek mellett mikropörkölők, a piaci szegmens kis, de izgalmas százalékát jelentő termőterületek, különleges kávék, különleges kávékészítési eljárásokat bemutató baristák és kávéház/kávézó tulajdonosok és elkötelezett végfelhasználók számára is érdekes a három napos esemény.

A World of Coffee lefedi a kávézás teljes egészét, a bean to cup a folyamat az elejétől végigjárható a Hungexpo területén. A kávék széles választékában megtalálni a különféle blendeket, termőterület szelektált kávékat, egyedi pörköléseket, az örlők és a kávégépek, egyéb eszközök az elkészítés mikéntjének széles palettáját tárják elénk, s akkor még nem is beszéltünk a különféle kiegészítő édesítő-, ízesítő termékekről, a szervírozáshoz elengedhetetlen csészékről, bögrékről, poharakról.

A World of Coffee rendezvényen nem csak randevút ad egymásnak a kávés világ színe-java, hanem világversenyeket is rendeznek, ahol többek között cup tasting vagy épp latte art is szerepel. Ezen kívül számos előadás és workshop keretein belül képezhetjük magunkat, mélyíthetjük el a kávékészítési tudásunkat, táplálhatjuk tovább a kávé iránti szenvedélyünket.

Az idei rendezvény egyik kiemelt vendége Mexikó, ahol a kávétermesztés nem csak passzió, hanem nemzeti érdek. A kitűnő minőségű, fenntartható termőterületről származó kávéjukat érdemes megkóstolni.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.