You are here: Home > Édes élet, FINOmÁNIA > Őszi, franciás, egyszerű

Őszi, franciás, egyszerű

A napokban valami franciás, könnyed desszertre vágytam. Ez kerekedett ki belőle. :)

Gyümölcsös croissant

Tészta:

40 dkg finomliszt

2 dl langyos tej

1 tojás

4 dkg olvasztott vaj

1,25 dkg friss élesztő

4 dkg porcukor

csipet só

+3 dkg vaj

Töltelék:

2 nagyobb alma

5 dkg cukor

5 dkg dió vagy mogyoró darálva

1 kk szerecsendió

A liszthez hozzáadom a porcukorral elmorzsolt élesztőt, a langyos – vajjal elkevert – tejet, tojást, a sót, majd alaposan összedolgozom és hagyom kelni. Az almákat meghámozom, lereszelem, majd egy forralóban cukorral és a darált dióval összefőzöm, amíg a leve elpárolog.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtom, majd megolvasztott vajjal megkenem, félbe hajtom, majd újra kenem, megint hajtom és a tésztát 10-15 percre a hűtőbe teszem. Újra nyújtom, majd nagyobb háromszögekre vágom, töltöm, feltekerem. Sütőpapíros tepsire ültetem, elhabart tojással megkenem és 180 fokon szép színesre sütöm.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.