Őszi, franciás, egyszerű
A napokban valami franciás, könnyed desszertre vágytam. Ez kerekedett ki belőle. 
Gyümölcsös croissant
Tészta:
40 dkg finomliszt
2 dl langyos tej
1 tojás
4 dkg olvasztott vaj
1,25 dkg friss élesztő
4 dkg porcukor
csipet só
+3 dkg vaj
Töltelék:
2 nagyobb alma
5 dkg cukor
5 dkg dió vagy mogyoró darálva
1 kk szerecsendió
A liszthez hozzáadom a porcukorral elmorzsolt élesztőt, a langyos – vajjal elkevert – tejet, tojást, a sót, majd alaposan összedolgozom és hagyom kelni. Az almákat meghámozom, lereszelem, majd egy forralóban cukorral és a darált dióval összefőzöm, amíg a leve elpárolog.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtom, majd megolvasztott vajjal megkenem, félbe hajtom, majd újra kenem, megint hajtom és a tésztát 10-15 percre a hűtőbe teszem. Újra nyújtom, majd nagyobb háromszögekre vágom, töltöm, feltekerem. Sütőpapíros tepsire ültetem, elhabart tojással megkenem és 180 fokon szép színesre sütöm.






