Gorgonzolás csirke, gesztenyés aszaltszilva mártással
A múltkori nagy tyúklevesnél vettem egy tisztes csirkét….azt a fajtát, aminek nincs halíze, nem ereszti ki a levét és esik össze a felére, mire úgy, ahogy megsül….
Aztán itt van ez az ősz…meg a gesztenye…a szilváról már nem is beszélve…
És a hűtőben elheverő knédlivel is kellene már kezdeni valamit.
Így született:
Gorgonzolás csirke, gesztenyés aszaltszilva mártással
1 méretes csirke
1 nagyobb alma
10 dkg gorgonzola
1 marék gesztenye
20 dkg aszaltszilva
1/2 üveg édes pezsgő
4 ek cukor
só
szerecsendió
2-3 fahéj
A csirkét megtöltöm a szeletekre vágott almával és a sajttal. A bőrét bedörzsölöm szerecsendióval és sóval, majd gyengéden a római tálba fektetem, lefedem. Decinyi vizet öntök alá, majd a 220 fokra melegített sütőbe tolom.
Közben a cukrot megkaramellizálom, majd felöntöm pezsgővel, beleteszem a szilvát és a gesztenyét és 2-3 darabka fahéjat. Lassú tűzön főzöm, időnként pezsgővel pótlom a levét. Egy csipet sót is teszek bele.
Felgőzölt knédlivel tálalom.