You are here: Home > Húúús > Gorgonzolás csirke, gesztenyés aszaltszilva mártással

Gorgonzolás csirke, gesztenyés aszaltszilva mártással

A múltkori nagy tyúklevesnél vettem egy tisztes csirkét….azt a fajtát, aminek nincs halíze, nem ereszti ki a levét és esik össze a felére, mire úgy, ahogy megsül….

Aztán itt van ez az ősz…meg a gesztenye…a szilváról már nem is beszélve…

És a hűtőben elheverő knédlivel is kellene már kezdeni valamit.

Így született:

Gorgonzolás csirke, gesztenyés aszaltszilva mártással

1 méretes csirke

1 nagyobb alma

10 dkg gorgonzola

1 marék gesztenye

20 dkg aszaltszilva

1/2 üveg édes pezsgő

4 ek cukor

szerecsendió

2-3 fahéj

A csirkét megtöltöm a szeletekre vágott almával és a sajttal. A bőrét bedörzsölöm szerecsendióval és sóval, majd gyengéden a római tálba fektetem, lefedem. Decinyi vizet öntök alá, majd a 220 fokra melegített sütőbe tolom.

Közben a cukrot megkaramellizálom, majd felöntöm pezsgővel, beleteszem a szilvát és a gesztenyét és 2-3 darabka fahéjat. Lassú tűzön főzöm, időnként pezsgővel pótlom a levét. Egy csipet sót is teszek bele.

Felgőzölt knédlivel tálalom.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.