You are here: Home > Termékekről > Tudom, milyen kávét isztok jövő héten

Tudom, milyen kávét isztok jövő héten

A Nespresso újdonságaira mindig érdemes odafigyelni, a mostani két kávékülönlegességükkel is egészen új minőséget hoznak a poharaitokba. Nespresso Explorations Limited Edition egy új utat nyit meg a Nespresso történetében, olyan egyedi termőterületekről, olyan egyedi kávékról szól majd ez a sorozat, amelynek tagjaira minden esetben érdemes lesz odafigyelni.

A megszokott nívón túl most két, igencsak limitált szériás kávé érkezik a boltokba (nem is mindegyikbe). Az egyik egy úgynevezett Peaberry kávé, amely nem fajtát jelöl, hanem arra a különleges egyedfejlődésre utal, ami a peaberry kávét megkülönbözteti a többi kávészemtől. Míg egy klasszikus kávécseresznyében két kávészem található, addig az ág végén növő, már-már az életbenmaradásért küzdő cseresznyében – a mostohább körülményeknek köszönhetően – csak egy kávészem növekedik, amely egyeduralma okán sokkal több ásványi anyagot, ízanyagot halmoz fel, mintha két szem között kellene megoszlania. Ha nem is dupla, de nagyjából másfélszeres beltartalommal bíró szemeket nem egyszerű leválogatni, éppen ezért mennyisége kevés, ára viszont meglehetősen magas. A Nespresso mostani sorozatában egy kenyai Peaberry kávéval találkozhatnak a rajongók, érdemes megkóstolni, egészen extra, ásványos karakterrel bíró kávé.

A másik különlegesség nem formájában vagy kialakulásában hordozza az egyediségét, hanem a termőterület teszi igazán izgalmassá. Laosz egyetlen kávétermő területéről származó kávé vulkanikus talajon nevelkedik, a tengerszint felett nagyjából 1200-1300 méteren, kiegyensúlyozott klimatikus viszonyok között. A kézzel szüretelt laoszi kávé nagyon kellemes, gabonás ízjegyekkel bír, s hosszan lecsengő lágy utóízzel bír.

Nespresso_Explorations

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.