You are here: Home > Termékekről > Szaloncukrot, de honnan?!

Szaloncukrot, de honnan?!

Az utóbbi években látványos szaloncukor választék vár ránk szinte minden boltban. A hiperek, szuperek, diszkontok polcain számos márkás, névvel ellátott, de sehova nem köthető és sok-sok saját márkás termék pihen, amelyek sok esetben más-más külcsín mögött ugyanazzal a belbeccsel bírnak. Ha az ember nem csak dekorációs célokat tűz ki maga elé, akkor jön a feketeleves: a legtöbb bolti szaloncukorban egy fél laboratóriumra való, ilyen-olyan alapanyag található, a felsorolást maximum csak az élelmiszermérnökök tudják kibogozni.

Persze sok esetben semmi extra nincs bennük, a tömegtermelésnek hála – a többi élelmiszerhez hasonlóan – növelik a térfogatukat, ízesítik őket ezzel-azzal, megnyújtják az eltarthatóságukat és gondoskodnak róla, hogy bármilyen szélsőséges időjárásban is kitartsanak.

Ha viszont élvezeti cikként tekintünk a szaloncukorra, s ennek megfelelően szeretnénk betárazni egy keveset az ünnepekre, akkor sincs minden veszve, akad egy-két elkötelezett gyártó és forgalmazó, akiknek a termékei között nyugodtan tallózhatunk.

Stühmer

A Stühmer az elmúlt évek során lassan visszahozta a hajdani karácsonyok emlékét az életünkbe. A nosztalgiába csomagolt termékei között számtalan izgalmas és nagyon finom tétel akad. A különféle válogatásaik mellett idén fekete teás szaloncukorral újítottak, de mellette olyan ízeket is találni, mit a sült almás, a mákos vagy épp a mandulás csokikrémmel töltött Gertrúd szaloncukor.

szalon_stü

Demeter Chocolate

szalon_demA nemzetközi versenyeken rendkívül jó eredményeket elérő Demeter Chocolate idén egészen új, mutatós és rendkívül finom kollekcióval jelentkezett. A saját webáruházukból könnyedén beszerezhető, egyedi ízek között megtalálni a Great Taste-en csillagot szerzett zserbó bonbon szaloncukor változatát, valamint a sós karamellás szaloncukrot és a gyerek – és gyermekded felnőtt szívét-lelkét elvarázsoló robbanócukros szaloncukrot is.

Endorfine

A belváros szívében megbújó aprócska, de annál helyesebb csokoládéboltban számtalan minőségi szaloncukor közül választhatunk. A széles kínálat egy részét rögtön helyben tesztelhetjük, a többit – a tesztelt finomságok fényében – nyugodt szívvel előrendelhetjük. Kérhetünk kókuszmarcipánost, vagy épp aszalt sárgabarackkal gazdagított mandulamarcipános szaloncukrot is. A boltban vegán ismerőseink számára is begyűjthetjük a megfelelő ajándékokat: a rendkívül finom, mindenmentes nyers csokik biztos, hogy minket is elvarázsolnak.

szalon_end

Damniczki

A fehérvári cukrászatban nem csak elképesztően finom fagylaltok és fagylaltból megálmodott sütemények készülnek, hanem a díjnyertes és kedvelt ízek egy része már szaloncukor formájában is beszerezhető. A vörösboros málnazselés szaloncukor mellett, vilmoskörte pálinkás, fehér csokoládés és szarvasgombás étcsokoládés és a fagylaltszezon egyik sztárja, a Tonkaramell is kapható szaloncukor formában.

szalon_dam

Sulyán Cukrászda

A veresegyházi cukrászda saját szaloncukrai az elmúlt években igen szép sikereket értek el. 2014-ben az Országos Szaloncukor Versenyen a karamellás belga csoki trüffel szaloncukruk nyert s a tavalyi év folyamán is két aranyérmes szaloncukruk lett, az egyik egy cukormentes, aszalt szilvás marcipános. A viszonylag széles termékpaletta ugyanis a cukorbetegek, fogyókúrázók számára is tartogat meglepetéseket, viszonylag sok cukrot nem tartalmazó termékük van.

 

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.