You are here: Home > Könyvről > Bernáth József: Szörnyen jó szakácskönyv

Bernáth József: Szörnyen jó szakácskönyv

A nyári szezonban többet vagyunk együtt a Nőkkel. Nincs suli, a különórák is szünetelnek, s a Nők is kipihentebbek, jut idejük egy kicsit a konyhában lábatlankodni.

Bár Zsófit leginkább a végeredmény tempós eltüntetése foglalkoztatja, azért néha maga köré gyűjti a neki való szakácskönyveket, s kiválasztja, hogy mit készítene el szívesen, illetve mi az, ami valóban a fogára való fogásnak tűnik.

A magyar nyelvű gyerekszakácskönyvek piaca még elég szűk. A legtöbb gyerekszakácskönyv kizárólag a válogatós, nemevős, elválasztás előtt/alatt/után álló gyerekek szüleit célozza meg, s nem a gasztronómia iránt érdeklődő, az alapanyagokkal szívesen ismerkedő gyerekekhez szól.

szörnyen

Bernáth József új könyve ügyes közelíti meg a kezdő kuktákat, felkészül a buktatókra, bemutatja az alapanyagokat, a felhasználandó eszközparkot, a különféle konyhai technikákat. A szakácskönyvben előtérbe kerülnek a gyerekek és a nemszeretem alapanyagok, amelyeket a könyv forgatása és a receptek elolvasását követően nem lehet nem szeretni.

József és a gyerekséfek csupa izgalmas, megszámlálható alapanyagból könnyen kivitelezhető, de nem lebutított fogásokon keresztül mutatják be, hogy sokszor egy-egy alapanyag csak a rossz marketing miatt kerül tiltólistára. A rossz minőségű terméktől, az igénytelen menzakoszton át számos oka lehet annak, hogy a gyerekeknél miért vált ki ellenérzést a spenót vagy épp a máj.

Ám a mumusok megszelídíthetők, csak némi furfang kell hozzá. A Szörnyen jó szakácskönyv ideális ajándék a nyári szünetben iskolai szabadságukat élvező konyhai kreatívoknak, a tiltólistán lévő ételekkel szemben a tettek mezére szállni kívánó szülőknek, illetve bárkinek, aki izgalmas, jópofa, könnyen elkészíthető fogásokkal teli szakácskönyvből szeretne egyszerűen és garantált sikerélménnyel főzni.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.