You are here: Home > Édes élet > Sáfrányos kuglóf

Sáfrányos kuglóf

A férjem svéd látogatásának nem csak a világutazóvá avanzsált Mókutya örült, hanem én is, mert gazdagodtam egy remek svéd süteményes könyvvel.

A könyvet szerencsére valaki olyan állította össze aki sejti, hogy az otthoni konyhákban milyen desszertek készíthetők és mi az, amit a háziasszonyok ténylegesen el is készítenek. Így nem kábít csodásabbnál csodásabb franciás giccsekkel, hanem könnyen elkészíthető, egyszerű alapanyagokkal operáló házias süteményeket kínál a könyv. Már nem először dolgozom belőle, s szerintem nem is utoljára.

Sáfrányos kuglóf

1,5 dl tej

27 dkg finomliszt

22 dkg cukor

2 tojás

1 dkg sütőpor

20 dkg vaj

csipet só

2 csipet őrölt kardamom

2 tk sáfrányos szeklice

A tejet a szeklicével felmelegítem, lehetőleg minél lassabban, hogy a növény színe kioldódhasson. A tojást habosra keverem a cukorral, majd beleöntöm a sütőporral elkevert lisztet, sózom, fűszerezem. A leszűrt tejet is hozzáadom, valamint a megolvasztott vajat. Egy habverővel alaposan elkeverem, majd a szilikon kuglófformámba öntöm a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.