Mákos, barackos kanalas sütemény
Vendégünk lesz, csak úgy. Ez alapvetően gyakran elő szokott fordulni nálunk. Én meg nem szeretem, ha vendégeinknek valami zacskószagú, e-ben gazdag, minőségét hónapokig megörző sütit kell odabiggyesztem a tányérjára. Inkább kavarok, keverek és bő 30 perc alatt összeütök egy igazi házi sütit.
Mákos, barackos sütemény
4 tojás
2 ek olaj
9 ek rétesliszt
9 ek tej
8 ek cukor
4 ek darált, cukrozatlan mák
3 ek házi baracklekvár
1 tk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kiscsipet só
200 fokra felmelegítem a sütőt. Az összes hozzávalót egyetlen tálba teszem és gépi habverővel összesimítom. A tortaformát zsírral kikenem, rétesliszttel kiszórom. A kulimászt tűpróbáig sütöm.
Porcukorral szórva tálalom.
Az alapötletért köszönet IzBének.