You are here: Home > Édes élet > Mákos, barackos kanalas sütemény

Mákos, barackos kanalas sütemény

Vendégünk lesz, csak úgy. Ez alapvetően gyakran elő szokott fordulni nálunk. Én meg nem szeretem, ha vendégeinknek valami zacskószagú, e-ben gazdag, minőségét hónapokig megörző sütit kell odabiggyesztem a tányérjára. Inkább kavarok, keverek és bő 30 perc alatt összeütök egy igazi házi sütit.

Mákos, barackos sütemény

4 tojás

2 ek olaj

9 ek rétesliszt

9 ek tej

8 ek cukor

4 ek darált, cukrozatlan mák

3 ek házi baracklekvár

1 tk sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

kiscsipet só

200 fokra felmelegítem a sütőt. Az összes hozzávalót egyetlen tálba teszem és gépi habverővel összesimítom. A tortaformát zsírral kikenem, rétesliszttel kiszórom. A kulimászt tűpróbáig sütöm.

Porcukorral szórva tálalom.

Az alapötletért köszönet IzBének.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.