You are here: Home > Húúús > Csirkecurry aszalt sárgabarackkal

Csirkecurry aszalt sárgabarackkal

Szombaton Edömér barátnőm jött hozzánk vendégségbe és – mint régi bútordarab az életemben – tudta, hogy lehetősége van rendelni.

Mivel az utóbbi időben a csicseriborsó curry belopta magát a szívébe, így nem okozott meglepetést, hogy erre esett a választása. Gondoltam, ha már curry, akkor legyen többféle és a köretek is harmonizáljanak a mártásokkal.

Készítettem naant, meg római köményes rizst, s – a Nők nagy megelégedésére –  két liternyi mango lassi is az asztalra került. Az igazán különleges azonban a thai zöld curryvel készített csirke volt.

Abbahagyhatatlan fogás született. Kép persze nem, mert mindent megettünk.

Csirkecurry aszalt sárgabarackkal

70 dkg csirkemell filé

40 dkg-os kókusztej konzerv

2 ek kókuszreszelék

1 fakanál vaj

2 közepes fej vöröshagyma

1 nagy gerezd fokhagyma

15 dkg aszalt sárgabarack

2 tk zöld currypaszta

pici só

A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a kockára vágott csirkemellet kifehérítem, felöntöm a kókusztejjel. Ebbe teszem a kókuszreszeléket, majd jöhet bele currypasta és fedő alatt közepesnél kisebb lángon hagyom főni.

Amikor már puha a hús, akkor kicsit sózom és a vékonyra metélt barackot is hozzáadom. Még néhány percet főzöm, majd tálalom.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.