Csirkecurry aszalt sárgabarackkal
Szombaton Edömér barátnőm jött hozzánk vendégségbe és – mint régi bútordarab az életemben – tudta, hogy lehetősége van rendelni.
Mivel az utóbbi időben a csicseriborsó curry belopta magát a szívébe, így nem okozott meglepetést, hogy erre esett a választása. Gondoltam, ha már curry, akkor legyen többféle és a köretek is harmonizáljanak a mártásokkal.
Készítettem naant, meg római köményes rizst, s – a Nők nagy megelégedésére – két liternyi mango lassi is az asztalra került. Az igazán különleges azonban a thai zöld curryvel készített csirke volt.
Abbahagyhatatlan fogás született. Kép persze nem, mert mindent megettünk.
Csirkecurry aszalt sárgabarackkal
70 dkg csirkemell filé
40 dkg-os kókusztej konzerv
2 ek kókuszreszelék
1 fakanál vaj
2 közepes fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
15 dkg aszalt sárgabarack
2 tk zöld currypaszta
pici só
A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a kockára vágott csirkemellet kifehérítem, felöntöm a kókusztejjel. Ebbe teszem a kókuszreszeléket, majd jöhet bele currypasta és fedő alatt közepesnél kisebb lángon hagyom főni.
Amikor már puha a hús, akkor kicsit sózom és a vékonyra metélt barackot is hozzáadom. Még néhány percet főzöm, majd tálalom.