You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Mexikói hónap a Hard Rock Cafeban

Mexikói hónap a Hard Rock Cafeban

Bár sokan kedvelik a mexikói konyha egyes fogásait (taco, burrito, tortilla) nagy és átfogó képünk nincs igazán ennek a nemzetnek a konyhájáról. A Hard Rock Cafe nemzetközi szinten szeretne ezen változtatni, s a hagyományos kínálatában szereplő mexikói, tex-mex fogások mellett május ötödikétől egy hónapon keresztül a klasszikus mexikói ízekkel ismerkedhetnek a betérő vendégek.

A választék kialakítása az étteremlánc nemzetközi vonalán zajlott, több konyhafőnök bevonásával, így többek között a budapesti kirendeltség konyhafőnöke, Belányi Károly is közreműködött az ételkreációk mindenre kiterjedő, pontos megalkotásában.

Az eredmény a szokásos Hard Rock Cafe minőség: mutatós,végiggondolt, precíz és nem utolsó sorban ízletes. Nagyon sokan ódzkodnak a mexikói konyhától, mondván, hogy csípős, minden csupa chili. A most bemutatásra kerülő menüsor végre bebizonyítja, hogy az ételek ugyan fűszeresek és az ízük meglehetősen intenzív, de nem minden esetben csípősek. Persze erre is van példa, de a bemutatón kóstolt fogások 90%-a bárki számára könnyedén fogyasztható, nem erős, csak meglepően jól és átütően fűszeres, illetve az alapanyagok maguk is újszerű ízeket hordoznak.

A menüsorban számtalan szerethető fogás szerepel, a füstös csirke tinga taco izgalmas töltelékkel bír, pont annyi hús van a tacoban, hogy ne együk le magunkat, a tészta is partner ebben, jól tartja a tölteléket. Ugyanez igaz a quesedillara és a huarachesre is, ahol a kukoricalepényen a klasszikus fekete bab mellett avokádó, cotija sajt és tomatillo salsa egészíti ki a húst.

Füstös csirke tinga taco

Füstös csirke tinga taco

A rákot szerető vendégeknek is számos fogás válhat a kedvencükké. A gőzölt garnélából készített yucatáni garnéla ceviche előételnek és főfogásnak is kitűnő, ebben az ételben tetten érhetjük a hírneves chiliket is, mivel a habanero mellett serrano paprika is található benne.

Yucatáni garnéla ceviche

Yucatáni garnéla ceviche

Szintén remek rákos fogás a ropogós morzsába forgatott garnéla, amihez feta sajtot, tört pekándiót és chilis szószt kínálnak, s akkor még nem is beszéltünk a grillezett rákban gazdag, pirított kukoricával készített salátáról, ami olyan színes és izgalmas, mint az egész mexikói gasztronómia. Ebben a salátában is finoman érvényre jut a chili, a narancsos chilis vinaigrette és a yellow chili jóvoltából, de megint pont annyit kapunk belőle, ami hozzáad az összhatáshoz és nem nyomja el.

Ropogós garnéla aji amarillo chili szószban

Ropogós garnéla aji amarillo chili szószban

Az ételek mellett a mezcallal készített koktélokat is érdemes kipróbálni, az édes, füstös ital tökéletes kiegészítője a fűszeres fogásoknak.

S hogy miért május ötödikétől indul útjára az mexikói menüsor?

Az sem véletlen, hogy május ötödikén indul útjára számos Hard Rock Cafeban a mexikói gasztroünnep, hiszen ez a nap a mexikóiak számára különleges jelentőséggel bír. 1862-ben ezen a napon verte vissza a mexikói sereg III. Napóleon hadseregét, a pueblai csatában. Bár végül a megtorlás nem maradt el, az Amerikába szakadt, ott élő mexikóiak a nemzeti kultúrájuk, hovatartozásuk ünnepeként minden évben megemlékeznek erről a napról, sok esetben egészen karneváli a hangulat, mexikói zenészek, mariachi zenekarok, kézműves és gasztronómiai fesztiválok kísérik az eseményt.

Kicsit bővebben a mexikói konyháról ITT

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.