You are here: Home > Élet dolgai, Sör és korcsolya > Szülinapos hét és túrós stangli

Szülinapos hét és túrós stangli

A múlt hét a Nők folyamatos ünneplésével telt. Hétfő este szűk családi körben ünnepeltünk, kedden az ohodában köszöntötték fel őket, tegnap meg babazsúrt rendeztünk.

A babazsúrra egy krémlikőrös mascarponekrémes tortával készültem, plusz az Edömérrel készítettünk kétféle ízesítésű kókuszgolyót (rumos és sültalma likőrös, fűszeres). A sós fronton előkaptam egy ezeréves receptemet, plusz volt kukoricapufi, pattogatott kukorica, ropiperec, minden olyasmi, amit a buli résztvevői szeretnek. Nem is nagyon volt mint elpakolnom, miután elmentek a vendégeink.

A saját készítésű sós receptje pedig az alábbi volt:

50 dkg félzsíros túró

50 dkg vaj

35 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

1 bő ek só

30 dkg trappista

1 tojás

A túrót alaposan összedolgozom a liszttel és a vajjal. Sózom, majd még egyszer átgyúrom, alufóliába csomagolom és minimum 4-5 órát a hűtőbe teszem pihentetni. Amikor elérkezettnek látom az időt, a sütőt elmelegítem 180 fokra, a tésztámat lisztes deszkán ujjnyira nyújtom, majd derelyevágóval csíkozom, sütőpapíros tepsire ültetem, elhabart tojással kenem, sajttal szórom és színesre sütöm, de nem hagyom, hogy nagyon megbarnuljon, mert akkor kiszárad.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.