Szülinapos hét és túrós stangli
A múlt hét a Nők folyamatos ünneplésével telt. Hétfő este szűk családi körben ünnepeltünk, kedden az ohodában köszöntötték fel őket, tegnap meg babazsúrt rendeztünk.
A babazsúrra egy krémlikőrös mascarponekrémes tortával készültem, plusz az Edömérrel készítettünk kétféle ízesítésű kókuszgolyót (rumos és sültalma likőrös, fűszeres). A sós fronton előkaptam egy ezeréves receptemet, plusz volt kukoricapufi, pattogatott kukorica, ropiperec, minden olyasmi, amit a buli résztvevői szeretnek. Nem is nagyon volt mint elpakolnom, miután elmentek a vendégeink.
A saját készítésű sós receptje pedig az alábbi volt:
50 dkg félzsíros túró
50 dkg vaj
35 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
1 bő ek só
30 dkg trappista
1 tojás
A túrót alaposan összedolgozom a liszttel és a vajjal. Sózom, majd még egyszer átgyúrom, alufóliába csomagolom és minimum 4-5 órát a hűtőbe teszem pihentetni. Amikor elérkezettnek látom az időt, a sütőt elmelegítem 180 fokra, a tésztámat lisztes deszkán ujjnyira nyújtom, majd derelyevágóval csíkozom, sütőpapíros tepsire ültetem, elhabart tojással kenem, sajttal szórom és színesre sütöm, de nem hagyom, hogy nagyon megbarnuljon, mert akkor kiszárad.