You are here: Home > Vegasztro > Zsályás sütőtök

Zsályás sütőtök

Tegnap – egy rohanós hét zárásaként – elkapott a konyhában szöszölés magányos csodája. Hosszan és békében játszottam az ebéddel, ami meg is látszott a végeredményen és az üres tányérokon.

Ha nagyon kedvezni szeretnék magamnak és az asztaltársaimnak, akkor biztos, hogy egy tisztes marhastefániával térek haza a hentestől. Ehhez már csak némi füstölt szalonna kell és türelem. Amíg készül a hús, addig meg van időm eljátszani a megálmodott köretekkel.

Ezen a hétvégén steak krumplit és zsályás, rózsaborsos tökragut készítettem a húshoz.

Zsályás sütőtök

1 közepes sütőtök

8-10 levél szárított zsálya

1 kk rózsabors

3 dkg vaj

1-2 dl víz

A tököt megpucolom, apró kockákra szelem, majd egy kicsi vajat olvasztok egy mély lábasban, erre jön rá a sütőtök. Nagyon kevés vizet öntök alá, majd fedem és közepes lángon párolom. Időnként átforgatom.

Amíg fő a tök, addig mozsárban a sóval együtt megtöröm a rózsaborsot és előkeresem a zsályát, majd megfűszerezem a lassan a szétesés gondolatával játszó tökkockákat. Ha kell még sózom, majd a hús mellé tálalom.

A hús receptje itt olvasható.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply