You are here: Home > Termékekről > Babos mártogatós és zöldbab saláta

Babos mártogatós és zöldbab saláta

A húsvéti menühöz szükséges alapanyagok egy részét érdemes előre beszerezni. A sonka mellett számtalan olyan apróság van, amit már hetekkel korábban megvásárolhatunk, s kellő időpontban nagyon klassz, tavaszi fogásokat rittyenthetünk belőlük az ünnepi asztalra.

IMG_6131_v

Indiai babos mártogatós

A tavasz érkeztével eljő a mártogatósok ideje. A kellemesen pikáns, lágy krémek nem csak a különféle zöldségek mellé kitűnőek, hanem akár a sonkához is kínálhatjuk őket.

1 doboz Bonduelle indiai szószos bab

2 gerezd fokhagyma

csipetnyi só

1 ek frissen facsart citromlé

2 ek extra szűz olíva olaj

1 ek fekete szezámmag (nigella mag)

A babkonzervet a turmixgépbe öntöm, majd hozzáadom a meghámozott fokhagymát, s a sót. Elindítom a masinát, s menet közben hozzáöntöm a kifacsart citromlevet és a olíva olajat is. A gépet még egy kicsit járatom, hogy teljes mértékben emulgálódjanak az alapanyagok, majd a babos krémet tálba szedem, magvakkal megszórom és tálalom.

A babos krémbe kerülhet egy kevés friss chili, frissen őrölt fekete bors, s ha lágyabb ízeket szeretnék, akkor az olíva olaj helyett 2-3 evőkanálnyi görög joghurttal vagy tejföllel lazítva készítem.

Szintén jó választás lehet az ünnepek idején a babsaláta is. A korai húsvét egyik legnagyobb problémája, hogy kevés a friss zöldség, de egy üde, izgalmas és egyszerű babsalátával klasszul színesíthetjük az ünnepi kínálatot.

Zöldbab saláta

1 doboznyi Bonduelle Créatif duett babkeverék

2-3 sonkahagyma

10 dkg vékonyra szelt bacon

2 tojás

1 ek borecet

1 ek magos mustár

2 ek extra szűz olíva olaj

A tojásokat keményre főzöm (forrástól számított 9 percig). A bacont vékony csíkokra vágom és serpenyőben megpirítom. A megsült szalonnát óvatosan kiszedem, papírtörlőre teszem. A sonkahagymát megpucolom, vékony karikákra vágom, s a szalonnából hátramaradt zsírban megdinsztelem. A konzerv babot szűrőbe öntöm, s hagyom, hogy alaposan lecsöpögjön. A mustárhoz hozzáadom a borecetet és az olajat, s alaposan kikeverem. A babbal összeforgatom a hagymát, a szalonna háromnegyedét, valamint a mustáros szószt, majd tálalom, s a maradék szalonna chipsszel meghintem. Főtt tojással együtt tálalom.

IMG_6145_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.