You are here: Home >Archive for június, 2012

Chez les Français

Buda erős léptekkel húz a pesti gasztrovilág után. Ahogy látom ebben egy egészen sajátságos úton jár, mert személyes kötődés kialakítására alkalmas reggelizőhelyekkel támad. A sokáig Csipkerózsika álmát alvó Városmajorban is sorra nyílnak a szerethető, kávézót pékséggel és bolttal ötvöző helyek. A múlt hét végén egy igazán autentikus helyre bukkantunk a családdal, a Chez les français-re. A […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Meggyes bedobós, a klasszik

Tegnap ügyet se vetve a konyhában lévő 30,4 fokra, este 6-kor bekapcsoltam a sütőt, mert a Nők enni vágytak. Már délelőtt kiénekeltek a hentesnél néhány boldog csirkecombot, majd ezt kérték vacsora gyanánt. Így aztán néhány cukkinit felkockáztam, hozzáhajítottam három szintén felkockázott paradicsomot, meglocsoltam olíva olajjal, sót és kakukkfüvet szórtam rá, majd ezen az ágyon megsütöttem […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Salaam Bombay

Múlt héten, a kánikulát megelőző nyárban egy remek ebéden vettem részt a Table Free és a Lucullus szervezésében. Akik régóta követik a blogot, tudják, hogy elkötelezett csodálója és követője vagyok az indiai konyhának. Nem csak főzöm, hanem sokszor tesztelem is, így igazi öröm volt számomra, hogy egy eddig nem próbált indiai étterembe szólt a meghívás. […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Cukkinis lepény

Meglepően egyszerű, könnyű, hidegen is ehető ételt sütöttem a napokban. Minimális anyagigény, fél órán belüli szintidő és az eredmény egy nagyon finom, ropogós, krémes lepény. Csak javasolni tudom. Cukkinis lepény 1 csomag leveles tészta 1-2 közepes cukkini 1 tojás 2 dl tejföl szárított kakukkfű só 2 marék reszelt sajt A leveles tésztát gáztepsi méretűre nyújtom, […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS