You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér > Gombás, krémes leves

Gombás, krémes leves

Ma nem kellett főznöm, mert tegnapról maradt ez is, az is….de azért egy ilyen randa, nyúlós őszi estére lélekmelengetőnek főztem egy kis levest.

Gombás krémes leves 

20 dkg barna csiperke

20 dkg fehér csiperke

20 dkg laska

1 csokor petrezselyem 

1 1/2 l csontlé (kockából is lehet)

2 dl főzőteszín

1 fakanálnyi vaj

frissen őrölt feketebors

A gombákat feldarabolom, majd vajon alaposan megpárolom a petrezselyemmel. Víz nem kell alá! Utána felöntöm a csontlével és a tejszínnel. A fele gombát szűrőkanállal kiszedem és a levest botmixerrel elsimítom. Gombát visszaeresztem, majd vajasgaluskát szaggatok bele. Sózom, borsozom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.