You are here: Home > Reggel, este, Sör és korcsolya > Medvehagymás, cheddar sajtos scone, Airfryerben sütve

Medvehagymás, cheddar sajtos scone, Airfryerben sütve

A múltkori szalmakrumplis sikeren felbuzdulva újabb próba elé állítottam a Philips Airfryer-t. Miután sikerült megállapítanom, hogy a gépezet afféle minisütő, elkezdtem akként is tekinteni rá, így eszembe jutott, hogy miért ne nézhetném meg, hogy milyen tésztát süt.

A tavasz adta a medvehagymát, a hűtőben pihent egy darab cheddar és a húsvéti menühöz amúgy is jól illik egy kis angol scone, így mindent összeadtam, majd a két tesztgép összes erejét egybevetve megalkottam a süteményemet.

Az eredmény ütős lett, kihűlni sem volt ideje a tésztának.

IMG_3526_v

Medvehagymás, cheddar sajtos scone

25 dkg finomliszt

7 dkg vaj

9 dkg reszelt cheddar (más sajttal is helyettesíthető)

kb. 20 levél medvehagyma

1 tk só

1 tk sütőpor

1 dl tej

1  tojás

1 bő tk mustár

A Philips robotgépének fémtáljába ömlesztem a lisztet, amihez hozzáadom a sót és a sütőport, majd jöhet a kisebb darabokra vágott hideg vaj, a felütött tojás, a tej és a mustár. A gépet 1-es fokozaton indítom, majd amikor már kezd összeállni, akkor 2-es fokozatra emelem. Amíg dolgozik a tésztán, addig a medvehagymát apróra vágom, majd a tésztához adom. Nagyjából 3 perc után a homogén tésztát finoman lisztes deszkára borítom, majd kicsit kinyújtom (részemről ez kézzel történő rácsapkodást jelentett), majd kétszer félbe hajtom és a végén kétujjnyira “nyújtom”. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

Az Airfryert 180 fokra állítom, majd nagyjából 20 percre időzítem. 3 percet adok neki, hogy felmelegedjen, majd a rácsra ültetek néhány pogácsát és csengetésig hagyom.

Az eredmény illatos, ropogós héjú, belül szaftosanomlós tészta, amelyet nem csak húsvétra, hanem vendégségekre is nyugodtan megsüthetjük, tökéletes sör- és borkorcsolya.

IMG_3499_v

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.