Sült currys csirkecomb
Ma India kanyarodott ki a sütőmből. Könnyen kivitelezhető, egyszerű és ezernyi ízű recept, amely napfényt varázsol a novemberünkbe.
Sült currys csirkecomb
8 felső csirkecomb
3 ek natúr joghurt
2 ek curry fűszerkeverék
1 nagy tk paradicsomsűrítmény
2 gerezd fokhagyma
kevés só
1 citrom
Egy nagyobb fedeles műanyag tálba összekeverem a joghurtot, a fűszerrel, a paradicsommal, az áttört fokhagymával és belereszelem egy kezeletlen citrom héját. A csirkecombokat csontig bevágom, majd a pácba alaposan megforgatom. Miután minden csirkecombot bepácoltam lefedem az edényemet és néhány órára a hűtőbe teszem.
Ebédhez közeledve kiszabadítom a combokat tepsibe fektetem, a hátramaradt pácot a húsokra halmozom, majd fóliával lefedem az tepsit és a 195 fokra előmelegített sütőbe tolom. Nagyjából 30-40 percig sütöm, majd a fóliát leszedem, a sütő grillfunkcióját bekapcsolom, hogy a pác jobban rásüljön, kicsit megpiruljon a csirke bőre.
A csirkét tálaláskor friss korianderrel megszórom és rizzsel kínálom, amelyet bővel meglocsolok a tepsi fenekén összegyűlt szafttal.
(Az edényeket és a dekorációt az F&F biztosította.)