You are here: Home > Sör és korcsolya > Oreganós rudak

Oreganós rudak

Apró, omlós, sós, fűszeres. Egy ezeréves papírszeleten jött szembe a recept a hétvégi “ha nyár van rakjunk már rendet” rohamom kellős közepén, amikor épp a titkos fiókjaimat túrtam fel, hogy olyan rendet vágjak bennük, aminek következtében semmit se találok az elkövetkező hónapokban.

De legalább a recept előkerült. :)

IMG_0985_v

Oreganós rudak

20 dkg finomliszt

8 dkg reszelt parmezán

1 tk szárított oreganó

frissen őrölt fekete bors

2 tojás

2 ek hideg víz

10 dkg vaj

1 marék szezámmag

A lisztet kimérem, hozzáadom a reszelt sajtot, sózom, beletekerem a borsot és megszórom oreganóval. A hideg vajat belekockázom, majd gyors mozdulatokkal ügyesen elmorzsolom. Ezután szétválasztom a tojásokat, a sárgáját vízzel elkeverem, majd a liszthez adom. Rugalmas tésztává gyúrom.

Lisztezett asztalra borítom  a tésztát, kisujjnyira nyújtom és késsel vékony csíkokra vágom. A csíkokat sütőpapíros tepsire fektetem, majd a tojásfehérjével megkenem és szezámmaggal megszórom. 170 fokon nagyjából 20 perc alatt ropogósra sütöm.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.