You are here: Home > Húúús > Szalonnába göngyölt rozmaringos szűzérme

Szalonnába göngyölt rozmaringos szűzérme

Vasárnap lévén megpróbáltam ünnepire venni a figurát. Bevallom nagyon szeretem a rántott húst, de azért vasárnaponkénti sétáinkon mindig mellbe vág, az a rántott hús-illat dömping, ami árad a nyitott konyhaablakokból….Kötelező mindig azt enni???? Hát, nem.

Így aztán a mi rendhagyásunk a következőkből állt: sütőtök krémleves éééés

Szalonnába göngyölt rozmaringos szűzérme

1 szép szűzpecsenye (kb. 50 dkg)

1 fej fokhagyma

1 szál rozmaring

10 szelet bacon

kevés fogpiszkáló

A szűzpecsenyét 4 centis darabokra vágom, kicsit megklopfolom, de csak finoman! Megsózom, majd – mint egy pogácsát – megsodrom és baconnal körbecsavarom. Fogpiszkálóval rögzítem a köntöst. Közben olajat melegítek. A fokhagymát keresztben elvágom és beleteszem a rozmaringgal együtt az olajba. Lehetőség szerint jó sokáig, nem túl nagy lángon hagyom, hogy a fokhagyma és a rozmaring csodás íze átvándoroljon az olajba.

Közben a köretnek szánt krumplipürét is elkészítem.

Az olajból kipecázom a fűszereket, majd felhevítem és kisütöm az érméket.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.