Szalonnába göngyölt rozmaringos szűzérme
Vasárnap lévén megpróbáltam ünnepire venni a figurát. Bevallom nagyon szeretem a rántott húst, de azért vasárnaponkénti sétáinkon mindig mellbe vág, az a rántott hús-illat dömping, ami árad a nyitott konyhaablakokból….Kötelező mindig azt enni???? Hát, nem.
Így aztán a mi rendhagyásunk a következőkből állt: sütőtök krémleves éééés
Szalonnába göngyölt rozmaringos szűzérme
1 szép szűzpecsenye (kb. 50 dkg)
1 fej fokhagyma
1 szál rozmaring
10 szelet bacon
kevés fogpiszkáló
A szűzpecsenyét 4 centis darabokra vágom, kicsit megklopfolom, de csak finoman! Megsózom, majd – mint egy pogácsát – megsodrom és baconnal körbecsavarom. Fogpiszkálóval rögzítem a köntöst. Közben olajat melegítek. A fokhagymát keresztben elvágom és beleteszem a rozmaringgal együtt az olajba. Lehetőség szerint jó sokáig, nem túl nagy lángon hagyom, hogy a fokhagyma és a rozmaring csodás íze átvándoroljon az olajba.
Közben a köretnek szánt krumplipürét is elkészítem.
Az olajból kipecázom a fűszereket, majd felhevítem és kisütöm az érméket.