You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Parmezános zellerkrémleves

Parmezános zellerkrémleves

Mostanában ezek a viszonylag egyszerű, de rendkívül finom és jól variálható leveseket kedvelem. A téli vitaminhiány elkerülése végett más dolgom sincs, mint a gyökérzöldségeket megpucolni és különféle változatokban hol levesnek, hol köretnek elkészíteni.

DSC_2181_v

 

Zellerkrémleves parmezánnal és chipsszel

1 nagy fej zeller

2 dl tejszín

2 l víz

2 ek parmezánforgács

8 szeletnyi bacon

őrölt fehér bors

2 tk olíva olaj

A zellert meghámozom, majd kockára vágom és annyi vízben, ami ellepi megfőzöm, idő közben – ha kell – pótlom az elfőlő vizet. Amikor már puha, akkor hozzáadom a tejszínt és botmixer segítségével elkrémesítem. Ezután belereszelem a parmezánt, sózom, őrölt fehér borssal ízesítem. Ha túl sűrű lenne még egy kis vízzel hígítom és forrpontig melegítem.

Egy serpenyőbe felhevítem az olíva olajat, majd a kockára vágott szalonnát ropogósra sütöm. Amikor elkészült papírtörlőre szedem, tálaláskor ezzel a chipsszel díszítem és ízesítem a levest. Aki szeretné, az a serpenyőben maradt finom zsiradékkal is meglocsolhatja a levest, ártani nem fog.

 

FontleLibra-POLO-kek-fekete_v

A posztban elkészített fogáshoz az ásványvizet a Fonte Libra családi ásványvíz biztosította.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.