Az én asztalom
Görgey Gábor új könyve igazából nem az, aminek elsőre látszik. A gasztronómia álcája mögött ugyanis letűnt korszakok bukkannak elő, a evés, az éttermek, az alapanyagok bevonzzák az író múltját, az egykor volt Magyarország meséjét, a főfogások mellé szellemi garnírung jár.
A 10 évnyi cikket tartalmazó könyv azonban nem csak Görgey Gábor múltját mutatja be, hanem a mai – főleg budapesti – gasztronómia változásának íve is szépen lekövethető rajta. A könyv lapjain megtalálhatóak az elmúlt időszakok éttermei, azok, amelyekre már csak emlékszünk, azok amelyek nem voltak képesek kiállni az idő próbáját, s azok, amelyek megmaradtak, azért mert egyformán teljesítenek hosszú ideje vagy azért, mert képesek voltak megújulni.
A cikkek során az étel, az étkezés ezernyi dimenziója bomlik ki, s a világok közt mindenki megtalálhatja a számára otthonosat. A könyv tökéletes ajándék lehet azok számára, akik a gasztronómiát nem csupán az élvezeti szinten szeretik, akik számára már nem biztos, hogy egy szakácskönyv elegendő, s megfelelő ajándék.