Rozmaringos zsemle
Mivel nem nyughatok, elkészítettem a család reggeli péksüteményét. Kicsit olaszos, de önszántamból nem nagyon csinálnám azt a vizes izét, amit a boltokban/pékségekben zsemle címen árulnak.
Rozmaringos zsemle
50 dkg finomliszt
3 dl langyos víz
2 ek olivaolaj
1 csipet só
1 csipet barna cukor
2 dkg friss élesztő
Az összetevőket beleeresztettem a kenyérsütőbe, rá bíztam a dagasztást. Mikor kész lett, jól átnyújtottam a tésztát, majd 12 zsemlét formáztam belőle és egy olajjal kikent tepsibe tettem, ahol minden egyes darabot külön megforgattam az olajban. A tetejét megszórtam rozmaringgal és hagytam még fél órát pihenni a zsemléket a tepsiben, majd 210 fokos előmelegített sütőbe tettem. Aranybarnára sütöttem.