You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér, Reggel, este > Rozmaringos zsemle

Rozmaringos zsemle

Mivel nem nyughatok, elkészítettem a család reggeli péksüteményét. Kicsit olaszos, de önszántamból nem nagyon csinálnám azt a vizes izét, amit a boltokban/pékségekben zsemle címen árulnak.

Rozmaringos zsemle

50 dkg finomliszt

3 dl langyos víz

2 ek olivaolaj

1 csipet só

1 csipet barna cukor

2 dkg friss élesztő

Az összetevőket beleeresztettem a kenyérsütőbe, rá bíztam a dagasztást. Mikor kész lett, jól átnyújtottam a tésztát, majd 12 zsemlét formáztam belőle és egy olajjal kikent tepsibe tettem, ahol minden egyes darabot külön megforgattam az olajban. A tetejét megszórtam rozmaringgal és hagytam még fél órát pihenni a zsemléket a tepsiben, majd 210 fokos előmelegített sütőbe tettem. Aranybarnára sütöttem.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.