Tejszínes, currys csirkecomb
Szeretem az indiai ízeket. Az idei nyár ebben is kedvemre tett, London külvárosában igazi, autentikus bárány curryt ettem. Kénytelenek jó csinálni, a lakosság 70% indiai
Szóval sokszor használom azt az ízvilágot a mi jól bevált hétköznapi receptjeinkhez is. Tipikus eset a mai ebéd:
Tejszínes, currys csirkecomb, hagymás-köményes rízzsel
4 méretes teljes csirkecomb
2 dl habtejszín
1 tk currypor
1 nagy fej hagyma
2 tk kömény
1 nagy börge rizs
A csirkecombokat egy méretes tepsibe elfektetem, majd meglocsolom habtejszínnel, úgy, hogy a java azért a combokra jusson. Nincsenek illúzióim, hogy ez így is marad, de átmenetileg ennyi pont elég. A tejszínes combokat megszórom curryvel ééés az állat bőrébe alaposan belemasszírozom a currys tejszínt! Picit sózom.
200 fokos előmelegített sütőbe tolom. Egy fél bögre tejjel fel lehet még önteni az alján a levet, hogy le ne égjen sülés közben.
Közben egy kis olajon megdinsztelem az összevágott hagymát, majd a köménnyel és a bögre rizzsel egy kicsit megpirítom. Sózom, 2 bögre vízzel felöntöm, lefedem és takarékon hagyom békében megfőni.
Mikor kész a csirke, akkorra a rízs is pergős. Az eredmény pedig: