You are here: Home > Vegasztro > Ratatouille

Ratatouille

Tavaly, amikor elkezdett bennem érlelődni a saját blog gondolata, akkortájt dúlt a nagy Ratatouille-láz. Az apróséf megfertőzte a gyerekes bloggereket és készült a sok szebbnél-szebb francia lecsó.

Az enyém parasztosabb. Nincsenek leheletvékony cukkinikarikák benne, a szószt sem azzal az ihletett finomsággal kanyarítom a zöldségek köré, de azért finom.

Ratatouille

5 közepes cukkini

2 nagy fej lilahagyma

2 nagyobb padlizsán

5 gerezd fokhagyma

3-4 színesbe hajló tvpaprika

olivaolaj

majoranna

petrezselyem

frissen őrölt bors

40 dkg paradicsomsűrítmény

2 darabka fahéj

A hagymákat igenvékony karikára szelem, majd egy mély serpenyőbe dobom egy kevés olivaolajra, utánaeresztem a szintén vékonyra vágott fokhagymagerezdeket. Kicsit összepárolom, majd a serpenyőbe teszem a kockákra vágott padlizsánt, a karikára szelt cukkinit, paprikát. Nyakonöntöm a paradicsommal, beleteszem a fahéjdarabokat, sózom, fűszerezem. Takarékon, fedő alatt párolom egy jó órát.

Kenyérrel, valami jóféle feltéttel (húsimádók miatt) tálalom.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.