You are here: Home > Vegasztro > Hagymás lepény

Hagymás lepény

Ha nem jött volna az éjszakai vihar, akkor bizony most a strandon ennénk, amit reggel sütöttem. Így viszont itthon fogunk belőle falatozni, a jégbe hűtött meggyleves után.

Hagymás lepény (1 emberes vagy 2 gyerekes adag)

3 hatalmas fej vöröshagyma (cca. 1/2 kg)

maréknyi kakukkfű

frissen őrölt feketebors

2 ek vaj

0,5 dl meleg víz

3 ek olivaolaj

13 dkg BL80-as liszt

7 g szárított élesztő

1 tk cukor

olivabogyó

 

A hagymákat leheletnyi karikákra vágom. Egy serpenyőben megolvasztom a vajat, közepes lángra véve rádobom a hagymát, átforgatom, fűszerezem, majd kis lángon egy órán át párolgatom, időnként megkevergetve.

Amíg készül a hagyma, begyúrom a tésztát. Az élesztőt, a cukrot összekeverem a vízzel, megvárom, amíg felhabosodik egy kicsit. Hozzáadom a lisztet és az olajat, meghintem egy csipet sóval és összegyúrom. Egy órát hagyom kelni. Nyújtom, pizzasütőre helyezem. Az elkészült hagymát ráterítem, megszórom felszelt olajbogyóval, fél órát hagyom pihenni, majd a 220 fokra előmelegített sütőbe tolom és addig sütöm, amíg a hagyma meg nem pirul.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.