Töltött sütőtök, azaz Pumpello airfryerben
Igazi melengető fogás, amelyet az airfryerben vagy akár sütőben is könnyedén elkészíthetünk.
Pumpello (2 főre)
1 kisebb sütőtök „hasa”, azaz a magokkal teli része
1 közepes krumpli
10 dkg húsos szalonna
10 dkg trappista vagy más félkemény sajt (pl. scamorza)
A tököt félbe vágom, a magokat kikaparom. Az airfryer aljába egy fél bögre vizet öntök, a kosarát kibélelem, majd 160 fokon 20 -25 perc alatt szépen megpárolom, sütöm a tököt. Közben a krumplit megpucolom, megfőzöm, összetöröm és a húsos szalonnával, valamint az időközben lereszelt sajttal összeforgatom.
Ezután a tökcsónakokba töltöm, laza halmokba, nem baj, ha kicsit púpos lesz, majd visszateszem 10 percre 190 fokra és hagyom, hogy szép aranybarnára süljön a töltelék.
Tejföllel kínálva tálalom.