Sütőtökkrémes tészta
Az ősz egyik legnagyobb jótéteménye a sütőtök, amelyet leginkább sütve szeretek elkészíteni, mivel így teljesen más az íze. Egy kis adag esetében ez sokszor macerás volt, de most felfedeztem, hogy egyrészt kapni egészen pöttöm tököket is, másrészt, ha ezeket félbevágom, kimagozom és sütőpapírba forgatom, akkor az airfryerben anélkül tudom puhára sütni, hogy megégne. Egyszóval sütőtök-nagyhatalommá váltunk így őszre, tele a konyha apró tökökkel, születhetnek a hétköznapok munkaebédei.
Sütőtökkrémes tészta
15 dkg száraztészta (részemről gm fusilli)
1 picike sütőtök
1 konzerv kókusztej
só
frissen őrölt fekete bors
két késhegynyi őrölt szerecsendió
A sütőtököt megsütöm, héjából kiemelem, a kókusztejjel összeturmixolom, majd fűszerezem és kis lángon picit rotyogtatom. A szalonnát ropogósra sütöm. A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem, majd egy tálba szedem és a hígabb tökkrémmel alaposan megkínálom. Pörccel megszórva tálalom. Hibátlan őszi ebéd és gyors.