You are here: Home > Fesztivál > Advent Csongrádon

Advent Csongrádon

Adventi forgatagba invitál a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, immár hagyományosan a Kossuth téren adventi fények, karácsonyi ízek és illatok, változatos zenei és családi programok várják december 2-től karácsonyig minden hétvégén az idelátogatókat. A legkisebbeknek Meseerdő és Mikulásház kínál kreatív, játékos programokat, élményeket.  A huncut krampuszok és a városi Mikulás idén is sok meglepetéssel készül. Játékos feladványokkal kalandozhatnak a gyerekek az adventi labirintusban.

A Mikulás otthona - Advent, Csongrád

A Mikulás otthona – Advent, Csongrád

Idén újrahasznosított anyagokból készítik el a labirintust a szervezők. A város adventi főterén felállított színpadon ünnepi műsorokkal, koncertekkel várják a családokat.  Fellép majd Farkasházi Réka és a Tintanyúl is a legkisebbek örömére. A Nagyboldogasszony-templomban jótékonysági koncertet ad Zséda, Kökény Attila és Rakonczai Viktor, továbbá Roy és Ádám, Kocsis Tibor is fellép majd a csongrádi adventi hétvégeken. A Kossuth téren a karácsonyi vásárban illatos forralt bor, házi rétesek széles választéka, erdélyi kürtőskalács, házi lekvár, kézműves hamburger, gyros, hotdog valamint a környezettudatosság jegyében készült kézműves termékek gazdag kínálata várja az ideérkezőket.

Hangulatos forralt borozás - Advent, Csongrád

Hangulatos forralt borozás – Advent, Csongrád

Karácsonyig minden vasárnap a város karácsonyfája mellett, ünnepi műsor kíséretében, délután 5 órakor meggyújtják az adventi gyertyákat. Mindenkit szeretettel várunk Csongrádon meghitt, karácsonyi hangolódásra a Kossuth téren!

csongradiadvent

Látogasd meg a Mikulást!

Nem kell sokat utazni, hogy a Mikulással otthonában is találkozzunk, ugyanis Karácsonyfalva Csongrád központtól legtávolabb eső városrészében Bokroson található. A gyerekek az ünnepi időszakban is meglátogathatják a Mikulást és Hóanyót, játszhatnak a manókkal a kézműves foglalkozásokon, felülhetnek a Manóexpresszre is, ami a Dél-Alföld legnagyobb kertivasútja. A Mikulás természetesen senkit nem hagy elmenni ajándék nélkül.

Csongrádi csapat - Advent, Csongrád

Csongrádi csapat – Advent, Csongrád

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.