You are here: Home > Termékekről > Szarvasgomba, szicíliai pisztácia – ezek a chocoMe hívószavai ezen az őszön

Szarvasgomba, szicíliai pisztácia – ezek a chocoMe hívószavai ezen az őszön

Gábor idén sem pihent, a nemzetközi sikerekben gazdag magyar chocoMe csokoládé manufaktúra tulajdonosa, igazi Willy Wonkaként ontja magából az újdonságokat. A különleges, prémium alapanyagok, az egyedi, még a haute cuisine berkein belül sem unalom ismételt fűszerek és kiegészítők megfontolt, tudatos, mégis bátor használata teszi egyedivé mindazt, ami Mészáros Gábor műhelyében születik és mi minden szezonban kíváncsian is várjuk, hogy merre mozdul el a csokoládé-gasztronómia, amelynek nagyon jó fokmérője, úttörője a magyar csokoládémester.

chocoosz2_v

Az idei ősz a szarvasgombának kedvez, meg a szicíliai pisztáciát helyezi reflektorfénybe. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomságok széles szortimentje ugyanis most velük gazdagszik, az erdők illatát magán viselő Aestivum azaz nyári szarvasgombával ízesített Valencia mandulával, amire a Bahia régióból származó, 53%-os, azaz meglehetősen magas szárazanyag tartalmú, brazil tejcsokoládé von köpenyt, valamint chocoMe CARRÉ – Pisztácia giandujával.

A gianduja a cucina povera egyik csodálatos terméke, amelynek születését a csokoládé hiánya és a mogyoró léte teremtette meg. A mogyorópaszta után számos más csonthéjasból is megalkották a gianduját, a pisztácia – ahogy ezt Gábor is érezte és bizonyította – tökéletesen alkalmas rá, hogy giandujává nemesüljön. A Szicíliából származó pörkölt pisztáciából készített, 100%-os masszából és madagaszkári kakaóbabokból született, 64%-os étcsokoládé ideális partnerek, szépen kiegészítik egymást, az ízjegyeik is megjelennek a végső formában, amelyet Gábor úgy kap meg, hogy az 50 fokosra melegített pisztáciapasztát és az étcsokoládémasszát elegyíti, majd a kapott emulziót temperálja és önti a jól ismert chocoMe formába. Az így kapott pisztácia gianduja ízvilágában felfedezhető a madagaszkári kakaóbab friss, piros gyümölcsös savassága és a szicíliai pisztácia édes, földes jegyeket is magában hordozó, telt ízvilága.

chocoosz3_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.