You are here: Home > Édes élet > Mocha Choca Shortbread

Mocha Choca Shortbread

Aki ismer, tudja: nagy kávés vagyok. Nem koffeinista, hanem kávés. Az íze miatt iszom a pirított babkávé levét…lehetőleg arabicát, francia pörkölésűt…De sütni eleddig nem nagyon sütöttem olyasmit, ami magában hordozná ezt a nemes nedűt.

A napokban viszont rábukkantam egy olyan shortbread receptúrára, ami kifejezetten kávés-csokis. Nem az az édes, kakaós valami, hanem egy kicsit férfias, a szivar nyújtotta keserédes gyönyört idéző ízvilággal megáldott, mélybarna keksz. Üdítő színfolt a sok túlédes, túlmézes, túlmázos, nagyonkarácsonyi desszert között.

Mocha Choca Shortbread

19,5 dkg porcukor

6 dkg kakaó

31,5 dkg finomliszt

2,5 dkg kukoricaliszt

csipet só

34 dkg vaj

2 csomag vaníliás cukor

2 ek instant kávé (vmi jóféle)

A hozzávalókat a vajjal lágy tésztává gyúrom. Minimum fél órát pihentetem a hűtőben. A sütőt 170 fokra langyosítom. A tésztát nyújtom, téglalap alakú kekszeket vágok belőle, majd a sütőpapíros tepsire fektetem.

Addig sütöm, amíg a keksz meg nem keményedik (ergo nem kezd el hajladozni, ha elemelek egyet a tepsiről).

Formázás: egy részükből küklopsz lett….csak úgy…korongnak indult, aztán kezembe akadt egy kis szárított vörösáfonya. Szerintem így is mutatós.

Langyosan porcukorral meghintem.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.