You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Disznó

Disznó

A Pesti disznó már lassan három hónapja várja, hogy leteszteljem. Illetve én készültem ebben az elmúlt negyed évben a Nagymező utcában ebédelni, de valahogy csak nem jött össze. Egészen a mostani hét elejéig. Végre minden adott volt. Került rá idő, jó társaság és kellő éhség.

A facebookon napi szinten követtem az étterem menüjének alakulását és tetszett az a vállalt egyszerűség, amivel megnevezik, összeillesztik a menüket. Néha jó lenne tényleg egy paradicsomos káposztát vagy egy menzapiskótát enni, ha az jól van elkészítve.

De annak ellenére, hogy eltökélten menüzni indultam, végül elcsábultam egy jóféle jókai bablevesre és egy császármorzsára. Barátném vargányalevessel szemezett és egy malacsültet kért. Leves sajnos már nem volt, így magamban falatoztam a kis lére eresztett ragu sűrűségű bablevest, amiben minden a helyén volt. Nem volt túl sós, nem voltak rommá főzve a zöldségek, a bab is pont jó volt. Kaptam mellé friss kenyeret, kérés nélkül érkezett a zöldpaprika és valami lazított tejfölszerűség.

A desszertemmel egy időben Ildi is megkapta a maga főételét. Ez némileg disszonáns volt, az étterem hibájából elmaradt levesnek köszönhetően elég furcsa összevisszaságban ettünk. A sültet nem kóstoltam, csak a magam félszakértő módján megnyomkodtam, de az alapján pont annyira átsültnek tűnt, amennyire kell. Ildi ezt csak megerősíteni tudta. A csészényi leves után egy pöttöm morzsát kaptam desszert gyanánt, aminek a tésztája nagyon finom volt, csak számomra sok volt az alul szirup, felül lekvár kombináció. Valószínűleg én szoktam le a túl édes dolgokról.

A Pesti disznó jó menzahely a városban. A konyha rendben, a szervizen még piciny csiszolni valók akadnak s a megfizethető árak reményében érkező nagyobb étkű vendégeket csak a néhány hete bevezetett XL-es menü menti meg, de szűkebb gyomorral és közepes tárcával rendelkezők számára ideális déli törzshellyé válhat.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.