You are here: Home > Termékekről > Mrs. Millicent kíváncsian várja a koktélokat – ginkoktél-készítő versenyt hirdetett a Bestillo

Mrs. Millicent kíváncsian várja a koktélokat – ginkoktél-készítő versenyt hirdetett a Bestillo

A Mrs Millicent – a prémium pálinkáiról ismert Bestillo főzdéjéből két év kísérletezés után kikerült – újhullámos speakeasy, magyar gin, meghirdette első, két fordulóból álló koktélversenyét. A verseny célja, hogy a pályázók bemutassák, hogy otthoni körülmények között, egy alap felszereltségű konyhában is meg lehet alkotni a tökéletes italt.

millie2_v

Ki is az a Mrs. Millicent?

Az egyik legszerethetőbb magyar regény, Szerb Antal Utas és a holdvilág című művének egyik szereplője. Millicent Ingram egy gazdag amerikai fiatal nő, aki művészettörténetet tanul és tanulmányútra érkezik Európába, Olaszországba, ahol találkozik a regény főhősével, Mihállyal. Millicent üdítő színfolt: fesztelen, lendületes és finoman naiv.

Ezt a leírhatatlan, de mégis megfogható hangulatot álmodták üvegbe, így született meg a Mrs Millicent gin, amely a fiatal amerikai életének továbbgondolása, egyfajta gondolatkísérlet a „mi lett volna ha” szellemében. A Bestillo-ban valahogy úgy képzelik, hogy Millicent visszatérve Amerikába, a Toszkánában, Foligno-ban szerzett benyomásoknak köszönhetően – a szesztilalomba süllyedt Amerikában – titkos speakeasy bárt hoz létre, ahol a pezsgőpukkanások mellett a ginespoharak csilingelését is hallani.

Erre utal az art deco dizájn és a finom titokzatosság, ami körüllengi az üveget. Beltartalmára pedig a boróka mellett a kardamom, és a citrusosság (narancs és bergamot) a legjellemzőbb. Önmagában is remek, de nagyon jó alapot kínál számos koktélhoz is.

Versenyezzünk!

Mrs. Millicent nem elégszik meg azzal, amit már eddig elért, most koktélversenyre hívja azokat, akik érzik és értik a gint. Részleteket ITT találtok.

millie1_v

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.