You are here: Home > Termékekről > Amikor Samu neked integet: Kiehl’s

Amikor Samu neked integet: Kiehl’s

A Kiehl’s nagyjából hat éve jelent meg Magyarországon, de egyedi stílusán, az iskolai szertárakat a gyógyszertárakkal ötvöző, barátságos, kicsit antik hangvételű üzletein hamar megakadt a szemünk. A Samuval dekorált boltok, a patikákra jellemző hangulat azonban nem okozott ódon benyomást, nem riasztott el szerintem senkit, sőt, inkább csak felkeltette a kíváncsiságot, hogy milyen kegy- vagy gyógyszerek tárháza lehet a Kiehl’s-ben.

A Kiehl’s nem csak a gyógyszertári múlt relikviáinak és Samunak köszönheti egyediségét, hanem annak a szemléletnek is, hogy náluk mindent ki lehet próbálni. Hányszor, de hányszor tettünk már vissza drogériában termékeket a polcra, mert nem mertünk belőlük rögvest egy nagyobb és meglehetősen drága adagot venni. Ezt a félelmet ismerte fel és ennek a magatartásnak vetett véget  Irvine Morse, John Kiehl tanítványa, az üzlet akkori tulajdonosa (és ma is népszerű Kiehl termékek fejlesztője) az 1920-as években, amikor arra buzdította a vevőket, hogy próbáljanak ki egy keveset az általuk kínált termékekből. A minták kínálása azóta is a cég hagyományai közé tartozik, ezzel is erősítve a vevői bizalmat és lehetőséget teremtve arra, hogy néhány próba után megszülessen az eredmény: melyik Kiehl termék is az, ami valóban bevált az adott problémára.

A Kiehl’s nem csak mintákkal, hanem 28 napos termék visszaváltási garanciával is elősegíti a bizalom kiépítését, sőt ha betérünk egy üzletükbe, akkor az adott problémánkra is megpróbálják – személyre szabottan – megkeresni a megoldást.

A szépségápolás, az arcápolás elengedhetetlen része – egy bizonyos kor felett – a napi rutin, amely egy egyre bővülő és egyre finomodó esti rutinból és egy hatékony, a napindításhoz elengedhetetlen, de a késést nem hagyó, rövid reggeli rutinból tevődik össze.

Ezek a rutinok egy jól kialakított ritmusra és a mi bőrünk igényeire épülnek, ebbe illesztettem én most bele néhány Kiehl’s terméket.

ki_v

Calendula Herbal-Extract Toner

Nem mai recept, a Kiehl’s-nél már hatvan éve megszületett a nyertes formula, amely a körömvirág ismert nyugtató, bőrmegújító erejét rejti egy arctisztítóba. A napon szárított virágszirmokban gazdag folyadékból elég egy pár csepp egy vattakorongra a reggeli és esti arctisztításhoz.

Midnight Recovery Concentrate – éjszakai olaj

Ez a falatnyi üvegcse gyönyörűen illeszkedik az esti rutinba. A retinollal, peptidekkel és hialuronnal megkínált bőrnek jó, ha van valami tartalmas olaj is a társaságában (főleg a hialuron esetében muszáj, hiszen megköti ő a nedvességet, feltéve ha van, ha nincs, akkor szárít). A ligetszépe olaj tartalmú termék segít a bőrt simává tenni, a magas omega 3 zsírsav tartalma óvja a bőr védőrétegét, a szkvalán puhává és hidratáltá teszi. Alkalmazható a rutin részeként, vagy lefekvés előtt közvetlenül is felvihető a bőrre.

Creamy Eye Treatment with Avocado – szemkörnyékápoló

A gép előtt töltött órák, napok, évek rányomják a bélyegüket a bőrünkre. A fáradtság a szemünk alatt is meglátszik, amelyet ezzel a szemkörnyékápolóval gondosan kezelhetünk, hogy a fakó, rugalmatlan bőrünk újra telt és hidratált legyen. Minőségi zsírokban gazdag, avokádó olajat és shea vajat tartalmazó krémből egy-egy borsónyit javasolt felvinni a szemünk alá, akár reggel, akár este bevethető.

Ultra Facial Cream – hidratáló krém

Könnyű hidratáló, amely valóban puhábbá, simábbá és mutatósan egészségesebbé teszi a bőrt. Nem ragad, nincs olajos érzet a bőrön (pedig olajbogyóból kivont szkvalán is van benne), szépen terül és felszívódik. Nagyon jó zárása lehet az esti rutinnak.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.