You are here: Home > Könyvről > Dr. Pol rendel

Dr. Pol rendel

Bevallom: évek óta nem nézünk – klasszikus értelembe véve – tévét, így Dr. Pol kimaradt eddig az életünkből, de mivel olvasni annál többet olvasok, így most “lapra szerelve” megérkezett és őszinteségével, elhivatottságával, alázatával belopta magát a szívembe.

Az állatorvos nálunk fontos szereppel bír, a nyulak ugyanis – zsákmányállat lévén – gondosan rejtik, ha bármi bajuk van. Éppen ezért, már Cucu idejében megkerestük azt a szakorvost, aki ezeket az egzotikusnak számító házi kedvenceket is megérti, aki beszéli a nyelvüket és válaszokkal tud szolgálni a problémáikra.

De ez nem csak a nyuszikkal van így, Yolit is csak olyan orvosra bízom, akinek a szakértelméről és elhivatottságáról meg vagyok győződve, és ha most lenne egy tehenünk Amerikában, akkor tuti Dr. Pol lenne az én emberem.

A könyv kellemes elbeszélés, hitvallás egy lelkes és a feladatában töretlenül hívő orvostól, aki nem nagyzol, nincsenek fellengzős bekezdések vagy akár mondatok sem, csupán a maga kendőzetlen stílusában elmeséli, hogy hogyan is alakult az ő élete az állatok mellett, az állatok által.

A Dr. Pol: Meg ne fogd a tehén farkát! kedves, őszinte mese gazdiknak és leendő állatorvosoknak is (bár azt hiszem, a magyar viszonyok sok esetben eltérnek az amerikai vidéki élettől), nagy igazságokkal, kis, feljegyzendő praktikákkal, valamint mély szeretettel és empátiával az állatok iránt.

drpol

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.