You are here: Home > Édes élet > Chia magos brownie

Chia magos brownie

A chia mag évek óta a reggeli kásák megkerülhetetlen alapanyaga. A felkapott, azték zsályaként is emlegetett magocskákat azonban nem csak ezekbe a szépségesen megkomponált tálakba lehet felhasználni, számos fogás, sütemény alapja lehet. Magas vízmegkötő képessége miatt nagyon jó, szaftos brownie-t süthetünk vele, amely ráadásul napokig megőrzi a minőségét.

Chia magos brownie

4 dkg chia mag

2,4 dl víz

5 dkg cukrozatlan kakaópor

12 dkg kókuszolaj

5 db tojás

14 dkg finomliszt

10 dkg cukor

5 dkg datolya

1 teáskanál sütőpor

csipetnyi só

3 mk. őrölt mézeskalács fűszer

A chia magot egy müzlis tálba szórom, vízzel meglocsolom, állni hagyom egy negyed órát, időnként átkeverem. Közben a lisztet egy keverőtálba kimérem, mehet bele a kakaó, a sütőpor, a mézeskalács fűszer, a cukor, majd a beáztatott chia magot is hozzáadom. A datolyát finomra vágom és azt is a liszthez adom. A tojásokat felütöm, elhabarom és az olajjal együtt a lisztes keverékhez adom és gondosan átkeverem. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelek, majd ebbe elegyengetem a masszát és az 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm. Picit pihentetem a tepsiben, majd rácsra teszem, és akkor vágom fel, amikor már langyos.

IMG_9493_v

 

 

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.