You are here: Home > Termékekről > Okos kapszula, alacsony mosási hőmérséklet – kisebb karbonlábnyom

Okos kapszula, alacsony mosási hőmérséklet – kisebb karbonlábnyom

Lassan 20 éve, amikor összeköltöztünk, beszereztük életünk első elöltöltős mosógépét. Sokáig tanakodtunk, hogy milyen legyen, a fürdő elrendezése és méretei mellett nagyon fontos szempont volt számomra, hogy keveset fogyasszon a masina áramból és vízből egyaránt. Amikor aztán végre meghozták és bekötötték, az első mosást közösen ültük végig a fürdő kövén, csodálkozva néztük, hogy szinte víz nélkül mossa tisztára a ruháinkat.

Azóta még égetőbb lett a víz- és energiatakarékosság, amihez szerencsére már nem csak a gépeknek, hanem a mosószereknek is sikerült felnőni, azaz minden rajtunk, fogyasztókon múlik, hogy el tudjuk-e engedni a nagyszülők „mindent főzzünk ki, mert csak akkor lesz tiszta” elméletét.

Ennek tudatosítására indít most kampányt az Ariel. A “Minden fok számít” felhívásából megtudhatjuk, hogy a 30°C-on történő mosás jelentősen mérsékli az áramfogyasztást és ennek köszönhetően a mosási folyamat során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátása 35%-kal csökken, ami azért valljuk be egyáltalán nem kevés.

A magam részéről hosszú évek óta lágy kapszulákat használok. Nekem boldogság, hogy nem öntöm mellé az adagolóba a szereket, nem marad ki valami, aminek benne kéne lenni és ami legnagyszerűbb: porciózva van és nem az én szemmértékemmel kell felmérni, hogy mi az elégséges. A Procter & Gamble fejlesztése a Ariel Allin1 PODs kapszula nem csak ezeknek az elvárásaimnak felel meg, hanem úgy került kifejlesztésére, hogy használata a rövid mosási ciklusokban és alacsony hőmérsékleten jó eredményt nyújtson, így ez a kapszula már azt is lehetővé teszi, hogy csökkenjen az áramfelhasználás és ennek következtében csökkenjen a háztartásom széndioxid-kibocsátása.

Az Ariel Allin1 PODs mosókapszulák ugyanis optimalizálják a mosási folyamatot, ugyanakkor hatékony tisztítást biztosítanak még energiatakarékos ciklusokban is. A már a mosás kezdetén feloldódó filmbevonatnak köszönhetően (ami nem műanyag!) a tisztító összetevők a teljes mosási ciklus alatt hatékonyan dolgoznak a szennyeződések ellen, még alacsonyabb hőmérsékleten is. 

Egy próbát mindenképp megér! Hiszen egy kis változtatás is jelentős előnyökkel járhat, 10°C fokos csökkentés – valljuk be – nem jelentős különbség, ellenben a környezetünkre nézvést egyértelműen pozitív hatása van.

Kapszulára fel!

ariel_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.