You are here: Home > Termékekről > Baconön át nézve a világ

Baconön át nézve a világ

A bacon jó ideje jelen van már a magyar gasztronómiában és valljuk be sok helyen felváltotta a klasszikus zsírszalonnát, illetve alanyi jogon is megjelent a fogásainkban. Nem véletlen, a bacon zsíros, sós, húsos, ropogós, ízes, füstös, jó textúrával rendelkezik és a legtöbb esetben fűszerként is értelmezhető.

Nálunk mindig van kockázott bacon a hűtőben, sok esetben ezen indul a paradicsomos tésztaszósz, ez kerül a pesztós mártás alá, a natúr, párolt-sült szeleteket is előszeretettel fűszerezem egy kis szalonna pörccel és manapság már a túrós csuszánál is felesbe jön a zsírszalonnával. Az adja a tejfölbe, túróba kevert alapot, sül bele a csuszák mélyébe, de minden esetben a húsos, ropogós falatkákkal koronázom meg az elkészült műremeket, amikor tálra kerül.

A bacon a hamburgereknek is kifejezetten jót tesz, a ropogós textúra kell is a laza bélzetű, puha külsejű zsemle, az omlós húspogácsa mellé, jó erősítés, hogy ne csak a jégsaláta törje meg ezt a szerethető, de kissé egyhangú lágyságot.

A bacon, ahogy a szalonna és minden hús esetében fontos, hogy jó minőségű legyen. Nagyon nem mindegy, hogy milyen az a plusz, amivel teljessé kívánjuk tenni a fogást, éppen ezért érdemes mindig magas minőségű alapanyagot választani.

Eddig a nyers verziókkal dolgoztunk, de mostantól sokkal egyszerűbb – és szag-, serpenyő-, mosogatás- és zsírmentesebb – módon is megadhatjuk a kedvenc salátánk, krémlevesünk, omlettünk, rántottánk, angol reggelink, szendvicsünk utolsó lépéseként a ropogósra sült bacont, hiszen már nálunk is elérhető az American Streaky Bacon, amely prémium oldalszalonnából készült sült baconszelet.

A hozzáadott zsiradék nélkül sütött, sóval és tölgyfafüsttel „ízesített” ropogós bacont hidegen is fogyaszthatjuk, de ha szeretnénk mikróban vagy serpenyőben is megmelegíthetjük.

bacon_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.