You are here: Home > Termékekről > Vezess és igyál egy mocktailt!

Vezess és igyál egy mocktailt!

Azt gondolom a mocktail, mint műfaj hiánypótoló. Rendelkezik azokkal az élvezeti értékekkel, amit egy koktéltól elvárunk, ellenben alkoholmentes, így napközben is bármikor fogyaszthatjuk, akár szomjoltó gyanánt is. A mocktail egyetlen szépséghibája az alapanyagok választéka, a gyümölcslevek, fűszerek és szirupok ízvilágából nem minden esetben lehet kicsiholni azt a kohéziót, ami az alkoholos italokkal, párlatokkal készített keverékek sajátja.

Ez azonban már a múlté, az új virgin koktélok, azaz a mocktailok most már teljes értékű itallá nemesedtek, amelyeket fogyaszthatunk reggel/délben/este, ihatjuk ebéd után, megkínálhatjuk vele a serdülőket, a nagy melegben a hőguta kockáztatása nélkül kortyolhatunk valami finomat.

A titok a Fluère, amely olyan alkoholmentes párlat, amelynek ízanyagai és színe erősen megközelítik illetve alapvetően megegyezik az alkoholos párlat jegyeivel.

A Fluère kialakításánál a bárok kínálatát, a klasszikus koktélokat vették alapul, ehhez készítettek négy olyan basic alapot, amely a klasszikusokat és a most kelendő italokat is nagyjából lefedi. A választékban megtalálni a cukornádas „rum” alapot, a nyári koktélokhoz, bocs, akarom mondani mocktailokhoz elengedhetetlen „pink gin”-t, a sokadik virágzását élő „gin”-t, és a szintén számtalan ital nélkülözhetetlen alapelemét, a „tequila”-t.

Fluere_1_v

A Fluère létjogosultságát és sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a nemzetközi márkanagykövet, Nikulas Hannigan részvételével a napokban magyar bajnokságot is tartottak, ahol a magyar bártenderek mutatták be, hogyan inspirálja őket a Fluère és milyen italvariációkat tudnak vele elképzelni.

A versenyt alkoholmentes kompozíciójával, „Kahe” nevű italával Szabó Zsófi, az Espresso Embassy versenyzője nyerte. Mocktailja a sötét pörkölésű kávés, kakaós, édesgyökérre emlékeztető, tonkababos és vajkaramellás ízeket felvonultató Fluère Spiced Cane mellett saját készítésű fűszerkeveréket, falernum- és mandulaszirupot, valamint lime- és narancslevet tartalmazott.

Fluere_gyoztes_koktel

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.