You are here: Home > Termékekről > Luxottica: minőség és stílus, keretbe foglalva

Luxottica: minőség és stílus, keretbe foglalva

Nagyon régi vesszőparipám, hogy az öltözködést a kiegészítők teszik teljessé. Ezzel már a húszas éveimbe kikészítettem a kollégáimat, a kötelezően viselt és – lássuk be – unalmas nadrágkosztümökhöz mindig kerestem olyan kellékeket, amelyekkel meg lehetett törni a szigorú egyhangúságot, egyéniséget lehetett csempészni ebbe az uniformizált nagyvállalati közegbe.

Az egyik kedvencem a mintás, rikító szín zoknik voltak, illetve a napszemüvegek. A multinacionális közegből kilépve a zoknilázadásom lecsengett, de a napszemüvegek, keretek frontján a mai napig keresem azokat a darabokat, amelyek a leginkább alkalmasak az önkifejezésre.

A Luxottica által képviselt márkák esetében nem a megtalálás a nehézkes, hanem a döntés, hogy melyek legyenek az igazi befutók, nagyon nem egyszerű választani a sok egyedi darab közül.

S hogy mi határozza meg, hogy milyen napszemüveget vagy szemüvegkeretet viselek? Javarészt a divat, amely nem csak a ruhák/cipők/táskák/ékszerek/órák vonalon szól bele az életünkbe, hanem bizony a szemüvegkereteinket is rendre alakítja.

Az idei trendekkel nagyon könnyen sikerült azonosulnom, most valahogy minden csillag együtt áll, látszik is, hogy a különböző divatházak tervező lubickoltak a lehetőségekbe, fantasztikus darabok születtek, igazán jó irányokat lehet felfedezni.

Nagyjából öt csoportra bontható az idei szemüvegtrend:

 • Innovatív anyaghasználat

A ruhák után a kereteknél is megjelent a környezettudatosság, az innovatív anyaghasználat mellett ez is egy nagyon fontos újdonság. Az újraanyagok használata azonban nem jelent kompromisszumot a minőség termén, csak az előállítás folyamata alakul át, a modellek a már jól ismert minőségben és megjelenéssel válnak így is elérhetővé. De nem csak a kereteknél jelenik meg a környezettudatos szemléket, a lencséket sok esetben bioalapú anyagokból vagy tiszta kristályból állítják el, a csomagolásnál pedig a dobozoktól a kartonokig olyan anyagokat használnak fel, mint az újrahasznosított poliészter és papír.

Csak szólok, hogy az Armani idén már külön óceáni műanyagokat felhasználó kapszulakollekciót is piacra dobott.

Magas minőség és környezettudatosság

Magas minőség és környezettudatosság

 • Azok a boldog, csillogó hetvenes évek

Megérkeztek a Pazar stílusú, sikkes nagy keretek, amelyek jól illusztrálják a fényűző életmódot. Itt vannak a nagy lencsék és a mutatós, a funkcionalitáson messze túlmutató láncok.

Vigyázat! Az időtlen elegancia darabjai mellett az extravagáns példányok ideje is elérkezett!

Már csak a megfelelő parti vagy Capri szigete kell hozzá...

Már csak a megfelelő parti vagy Capri szigete kell hozzá…

 • Klasszikus geometria

A formák játéka, a nagy formátumú formák játéka, az erőteljes alakzatok vették át idén a terepet. Mutatós és markáns eredmény született, amelyet csak szeretni lehet, de viselni tudni kell. Jellegzetes visszatérő alakzat a márkáknál a hexagonal és octagonal, amelyből már tavaly is kaphattunk ízelítőt.

Rendkívül izgalmas és egyedi ebben a vonulatban a Prada Scultoreo kollekciója, amelynek alapötletét a divatház által életre hívott műemlékmentő alapítvány adta, ehhez kapcsolódik szervesen ez az összeállítás. A Scultoreo-t a vastag anyaghasználat jellemzi, de ugyancsak ez a robusztusabb irányvonal figyelhető meg a Bulgari, illetve a Ray-ban keretei esetében is.

A Bvlgari tudja, hogy lesz elegáns a geometria

A Bvlgari tudja, hogy lesz elegáns a geometria

 • Athleisure

A sport és a lazulás kettősségét próbálja egy halmazban összefoglalni ez az új fogalom, amelybe beletartoznak a városi biciklisták, akik nem kifejezetten sportos vonalon mozogva, de napi szinten (munkába járva) tekernek át a városon, a laza elegancia és a sportosság egy olyan ötvözetét kínálja ez az irányvonal. Ebben megjelenik a sporteszközökre jellemző technikai precizitás és a városi, laza eleganciához való stílusbeli igazodás is, de ott figyelnek közben a vibráló színek, valamint a neoprénből és bőrből készült szíjak is.

Klasszikus fazon bőséges csavarral

Klasszikus fazon bőséges csavarral

 • Pantone színek

Az év színei is befolyásolják a szemüvegkeret/napszemüveg divatot is. A tervezők szívesen játszanak a Pantone által választott színekkel, az idei évben jól láthatóan megihlette őket a Ultimate gray azaz a nyugtatószürke és az Illuminating azaz napsárga is.

Megnyugtató, mutatós, nyári

Megnyugtató, mutatós, nyári

Tags: ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

Comments are closed.