You are here: Home > Termékekről, Utazás > Share Now Mini cabrio: Kétnapos kaland

Share Now Mini cabrio: Kétnapos kaland

Kétévente mindig eljő az a pillanat, amikor a kocsit – a vizsgáztatás miatt – el kell kicsit engednem.  Nem vagyok hozzánőve az autóhoz, de a sors valahogy mindig úgy keveri a lapokat, hogy az autó hiánya – a leggondosabb tervezés ellenére is – fájjon.

Idén azonban nem tudott rajtam kifogni a bürokrácia és Murphy, ugyanis az átvizsgálás és a vizsga idejére kerítettem magamnak egyet a Share Now közösségi autói közül, és gondoltam, hogy ha már az elmaradt tavaszt ilyen szépen pótolja a június, akkor úgy szervezem az életem, hogy ne csupán csereautóként tekintsek a járgányra, hanem igazi, kétnapos kalandként éljem meg az együttlétet.

A munkáim miatt nem terveztem nagy elvándorlást, de szerencsére tavaly már annyira belejöttünk a közelebb eső helyek értékelésébe is, hogy inkább ezen a mezsgyén mozogva találtam ki, hogy merre menjünk.

Az appban az autóválaszték szemlézésekor kiderült, hogy a nyárélményt tovább tudom fokozni: egy Mini Morris cabrio-val. Mivel a Share Now nem csak a flottáját, hanem az appot és a területi lefedettséget is folyamatosan fejleszti, így nem sokkal később a kertkapunktól pár lépésnyire állomásozó cabrio-ba pattanhattunk bele egy napfényes délután, hogy kiandalogjunk Szentendrére, ebédeljünk, korzózzunk egy jót, majd a Lupa környékén járva várjuk meg az aranyló nyári naplementét. (Szentendrén pedig nem kellett az apróval vacakolnunk, ugyanis a Share Now városokban a kocsik közterületi parkolásának díja nem a mi gondunk.)

Igazi nyári naplemente, igazi nyári hangulatban

Igazi nyári naplemente, igazi nyári hangulatban

Nekem megint kis vezetékcsere kellett a rutinomban, hogy a manuális váltóhoz szokott agyam áttegyem a másik sínpárra, de most már sokkal flottabbul ment és jó ismerősként köszöntöttük egymást a Minivel. Anna is gyakorlottan pattant be a másodpilóta helyére, azonnal birtokba vette a középső panelen található képernyőt, majd az általa választott muzsika hangjaira útnak indultunk.

A vászontetős cabrio belső utastere ránézésre méretben megegyezik a korábban próbált modellével, vezetése pont akkora élményt, sőt, a Bridget Jones-os hajviselet elkerülése érdekében felhúzott oldalsó ablakok védelmében marad a Taft-hatás: tincsek a helyükön, nincs arcba vágó menetszél, csak végtelen égbolt és szabadság.

cabrio4_v

A tető kinyitása nem feltétlen kétemberes meló, de menet közben nekem úgy tűnt, hogy több odafigyelést igényel, mint amennyi időre én szívesen leveszem a szemem az útról. Az ablak mechanikájával ellentétben nem elég egy mozdulattal jelezni az igényt a változásra, hanem a visszapillantó fölötti panelen lévő – jó kialakítású – gombot  folyamatosan nyomva tartva kell végigkísérni az eseménysort. Én a magam biztonsági játékos énjével azt javaslom, hogy vagy indulás előtt váljunk meg az egyébként nagyon klassz vászontetőtől, vagy húzódjunk le, ha nincs mellettünk senki, aki az utasításainkat tettel követné.

A rendszer egyébként olajozottan működik és viszonylag kis helyet foglal, teszteltük: egy közepes, egy hétre való családi bevásárlás könnyedén belefér a csomagtartóba.

A két napos bérlés varázsa, hogy nincs idegeskedés, hogy valaki viszi, nem viszi a körzetben leállított autót: ő most a miénk, kerek 48 órán keresztül, azaz nem naptári napban mérik a bérlést, ami szintén nagy segítség, hiszen így, ha jól kicentizzük, akkor három napig van nagyjából autó a fenekünk alatt.

Éppen ezért érdemes ezeket, a nyárra tervezett kis ékszerdobozokat hétvégére is vinni, egy késő pénteki indulás után egészen vasárnap délutánig kanyaroghatunk az ország bármely pontján: a lényeg, hogy a bérlés lejáratakor Share Now körzeten belül tegyük le az autót. A két naphoz 140 km jár, ami Budapestről indulva bőven elég egy váci vagy zebegényi túrára, mehetünk vele kicsit Gödöllőre kastélyt látogatni, elléphetünk a Velencei-tóhoz és az sem baj, ha átlépjük a limitet, ezt a rendszer a végén az előre megadott kártyáról pluszban levonja majd. Autópálya matrica sem kell, hiszen a bérléssel ez is jár, és nekünk semmi más dolgunk, mint gondtalanul suhanni bármerre, amerre csak kedvünk tartja.

Léleksimítás level 1000: langymeleg nyári éjen suhanni az üres városon át

Léleksimítás level 1000: langymeleg nyári éjen suhanni az üres városon át

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.