You are here: Home > Utazás > Tanuljunk meg újra lazítani!

Tanuljunk meg újra lazítani!

Az elmúlt időszak feszültté tett mindenkit. Igaz, erre minden okunk megvolt, de úgy tűnik, hogy az oltásoknak köszönhetően végre megint szabadabban létezhetünk, csak meg kell tanulnunk megint elengedni magunkat, amihez nem árt egy partner, aki helyettünk gondoskodik a biztonságunkról.

A Danubius Hotels Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval és Katz Dáviddal készül az idei szezonra. Egy vicces videóban mutatják be, hogyan érdemes az idei nyaralásra felkészülni, ha netalántán kijöttünk volna a gyakorlatból.

A videón kívül a hotellánc szakértői praktikus tippeket is adnak, amelyeket a május 13-án megnyíló Danubius szállodákban élesben tesztelhetnek majd az első vendégek. Az érkezőket bajnoki fogadtatással várja a szállodalánc: díjmentes korai érkezéssel, meglepetés bekészítéssel és olimpiai bajnokokkal – akikkel életre szóló élményként – közös játékkal indulhat a nyaralás.  

 1. Indulás előtt nézzük át az iratainkat 

Továbbra is minden szállodai tartózkodás bejelentkezéssel kezdődik a recepción, ami viszont újdonság, hogy a járványügyi szabályok értelmében már nem csak a személyi igazolványunkra, hanem a védettségi igazolványunkra is szükségünk lesz.

 1. Csomagoljunk átgondoltan 

Ha a járvány miatt a bőröndjeink régóta a szekrény mélyén pihentek, érdemes a szokásosnál kicsit hamarabb nekiállni a pakolásnak. Ezzel elkerülhető, hogy az utolsó pillanatban, stresszesen összeállítani az utazótáskánk tartalmát. Fontos, hogy a maszkunkat/maszkjainkat se hagyjuk otthon, a szállodák közösségi tereiben ugyanis szükségünk lesz rá – erre mindenhol tájékoztatókban hívja fel a figyelmet a szállodalánc.  

 1. A svédasztal megvár 

Bármennyire vágyunk a svédasztal nyújtotta változatos kínálatra, semmi értelme megrohamozni: az szállodák dolgozói étkezés teljes időtartama alatt gondoskodnak a friss kínálatról, nyugodtan térjünk vissza fogásonként, tartsunk megfelelő távolságot. A higiénia garantálására eldobható kesztyűk állnak rendelkezésre, ezeket használjuk bátran, emellett a személyzet is segíti a biztonságos kiszolgálást. 

 1. Használjuk ki, amit a szálloda kínál 

Legyünk akár visszatérő vendégek vagy első látogatók, kérdezzük meg a recepciót bátran az elérhető programokról, szolgáltatásokról. Használjuk ki az újra megnyíló lehetőségeket szállodán belül és kívül, legyen szó edzőteremről, medencéről, Bubbles Club gyermekprogramokról, vagy akár a helyiek által felkutatott, rejtett kincsekről, kevésbé ismert program lehetőségekről. 

 1. A wellnessnek is van etikettje 

A magyarok 38 százaléka az első idei nyaralásán wellness élményekre vágyik. És bár medencepartra, szaunába lazítani megy az ember, ez nem azt jelenti, hogy nem érdemes rá felkészülni, és lélekben is ráhangolódni. Például, ha az edzőtermet is szeretnénk használni, csomagoljunk sportruházatot és váltócipőt. A medencéhez köntösben menjünk le, a szaunába szaunakendőben, papucs nélkül üljünk be, a medencét pedig használjuk rendeltetésszerűen, véletlenül se úgy, mint a Danubius Hotels videójának egyik főszereplője. 

A közös bemelegítést követően jó pihenést kívánunk minden újra nyaralni indulónak! 

Tags: ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

Comments are closed.