You are here: Home > Termékekről > Magyar pezsgő a világ legjobbjai között!

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között!

Mindig öröm magyar sikerről hírt adni. A pezsgőink évek óta szuperül teljesítenek a világversenyeken, így szívmelengető, de alapvetően nem meglepő, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidéken megrendezett Effervescents du Monde világversenyen szereplő 479 tétel között aranyérmes lett. A 19 országból származó tételeket legyőző pezsgő nem csak az aranyérmet tudhatja magáénak, hanem a Top 10-es listára is felkerült ez az üde magyar tétel – amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, valamint a Hungaria Rosé Extra Dry.

A 18. alkalommal megtartott nívós, színtiszta pezsgő-versenyen (sparkling wines) 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők 4 napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket. Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők – s ezek legjobbjai a Top 10.

Mi jellemzi a díjnyertes, üde, halvány rózsaszín Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt?

Az ital legfőbb jellemzője a játékos gyümölcsösség. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és az izgalmas, markáns buborékok. Friss savai, átható ribizlis-málnás íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak.

Ez a pezsgő lehet az idei farsang sztárja, hiszen remekül párosítható a szezon finomságaival: nagyon jól passzol a különféle farsangi fánkokhoz, mint a klasszikus szalagos fánk, a pezsgős fánk, a bécsi fánk, a pezsgőkrémes ekler fánk, vagy egy jó kis csörögefánk pezsgős baracklekvárral, esetleg egy amerikai stílusú cukormázzal gazdagon bevont fánk.

Ez a kitüntetés most dupla aranyérmessé és dupla Top 10-essé tette a Hungaria rosé pezsgőjét, hiszen két egymás utáni évben (2019 és 2020) kapta meg ezeket az elismeréseket az Effervescents du Monde-tól.

IMG-0890_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.